Persberichten
zondag, 14 jan 2024

Tom Van Grieken in open brief: “Wij zijn klaar om orde op zaken te stellen”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken richt zich in een open brief die vandaag gepubliceerd werd in De Zondag tot alle Vlamingen en roept hen op om massaal voor zijn partij te kiezen bij de verkiezingen dit jaar. “De systeempartijen zijn stuk voor stuk wereldvreemd en hebben geen enkel idee wat er leeft onder de bevolking”, klinkt het. “2024 wordt een cruciaal jaar: dan zorgen wij voor échte verandering.”

In de open brief stelt Van Grieken dat de nalatenschap van zowel de Vlaamse als de federale regering “ronduit desastreus” is. “U werkt keihard, u betaalt bijna de hoogste belastingen van heel Europa, maar wat krijgt u daarvoor in de plaats? Zwakke politici die uw problemen minimaliseren en enkel met zichzelf bezig zijn. Ze weigeren de wil van het volk te respecteren en nemen geen kordate beslissingen om van Vlaanderen weer een leefbaar en welvarend land te maken.”

“Enkel als we met genoeg zijn, maken we het verschil”

Om dat te veranderen moet volgens de voorzitter het Vlaams Belang aan zet komen. “Het Vlaams Belang heeft zich de afgelopen jaren hard voorbereid en is klaar om orde op zaken te stellen.” Van Grieken waarschuwt weliswaar dat het Vlaams Belang de grootste partij moet worden om haar plannen te kunnen verwezenlijken. “Enkel als we met genoeg zijn, maken we het verschil”, besluit hij. “Samen gaan we voor ander en beter.”