Persberichten
vrijdag, 19 mei 2023

Tom Van Grieken start met ‘Doe ze Luisteren’-wandeltocht in Oostende

Vandaag trapte Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken aan de pier in Oostende zijn ‘Doe ze Luisteren’-wandeltocht af. Van Grieken zal van 19 tot 29 mei van Oostende naar Brussel wandelen en elke dag een andere gemeente aandoen. Op 29 mei (pinkstermaandag) zal de voorzitter in Brussel aankomen voor een grote protestmeeting aan het Centraal Station. “De mensen hebben het gehad”, zegt Van Grieken. “Ik wil dwars door Vlaanderen naar Brussel trekken en luisteren naar wat leeft.”

In Oostende begon de Vlaams Belang-voorzitter deze namiddag aan een wandeltocht die tien dagen zal duren. “Het Vlaams Belang is een volkspartij die niet alleen in de Wetstraat vertoeft”, zegt Van Grieken. “Wij zijn een partij van en voor onze mensen en komen ook naar hen toe. Ik wil gedurende mijn tocht actief mensen opzoeken en naar hen luisteren.” 

“De politieke elite heeft geen enkele voeling meer met de realiteit waarin Vlamingen vandaag leven”

Volgens het Vlaams Belang is de kloof tussen de traditionele partijen en de gewone Vlamingen groter dan ooit. “Nauwelijks de helft van de Vlamingen vindt nog dat dit land democratisch bestuurd wordt”, zegt de voorzitter. “En ze hebben gelijk. De politieke partijen in dit land leggen de democratie gewoon naast zich neer en klampen zich vast aan de macht. De mensen zijn dat terecht beu.”

Dat de regeringspartijen moeten luisteren naar de Vlamingen, is meteen ook de boodschap die het Vlaams Belang wil meegeven tijdens de wandeltocht en de grote protestmeeting die erop volgt. “Met de boodschap ‘Doe ze Luisteren’ willen we de politici in hun ivoren torens in Brussel duidelijk maken dat de mensen het niet meer pikken”, besluit Van Grieken. “De politieke elite heeft geen enkele voeling meer met de realiteit waarin Vlamingen vandaag leven. Het is tijd voor ander en beter. Samen verzamelen we in Brussel op pinkstermaandag voor een grote protestmeeting en geven we een ongelofelijk krachtig signaal. Afspraak op 29 mei in Brussel!”