Nieuws
zaterdag, 03 sep 2022

Truckers steunen brandstofcampagne Vlaams Belang

Vandaag bracht Vlaams Parlementslid Guy D’Haeseleer (Vlaams Belang) samen met de bestuursleden van Vlaams Belang Herzele een bezoek aan het lokale bedrijf Transport Vijverman. “De firma in kwestie maakt openlijk - op hun trucks - publiciteit voor onze partij”, aldus D’Haeseleer. “En die sympathie mag geen verbazing wekken, het Vlaams Belang voert als enige partij al maanden actie om de torenhoge brandstofprijzen, die deze sector zo hard treffen, te doen dalen.”

Het Vlaams Belang pleit ervoor de accijnzen op motorbrandstoffen te verlagen naar het Europese minimum. “Alleen op die manier geven we de transportsector de nodige financiële ademruimte”, vervolgt D’Haeseleer. “In dit land gebeurt echter het omgekeerde. Zodra diesel en benzine hier met een paar eurocenten dalen, grijpt de paars-groene regering die gelegenheid aan om de accijnzen weer te doen stijgen, om de staatskas te vullen. In deze tijden van crisis is dat volstrekt onaanvaardbaar.”

“De staatskas is vooral gebaat bij een gezonde transportsector. Die moet in deze tijden absoluut geholpen en beschermd worden”, besluit D’Haeseleer. “Vandaag kwamen we Transport Vijverman alvast een hart onder de riem steken. Zoals de regeringspartijen door ons in de parlementen telkens weer geconfronteerd worden met hun wanbeleid inzake brandstofprijzen, zal dat door firma’s als Transport Vijverman nu ook op de weg gebeuren.”