donderdag, 15 dec 2022

Uitschakeling Marokko in WK kon ‘Marokkanenprobleem’ niet wegwissen

Uitschakeling Marokko in WK kon ‘Marokkanenprobleem’ niet wegwissen

Het Vlaams Belang wil dat - ondanks het einde van het WK voor Marokko - er hard wordt opgetreden tegen de opgepakte relschoppers na de match tegen Frankrijk. Die wedstrijd leidde in Antwerpen en Brussel alweer tot geweld tegen de politie en vandalisme. “Want hoewel het WK nu voorbij is voor Marokko, is het zogenaamde ‘Marokkanenprobleem’ niet weg. Binnen twee weken zijn het gegarandeerd opnieuw ernstige rellen tijdens oudejaarsnacht, en dit alweer met vooral Marokkaanse relschoppers”, waarschuwt het Vlaams Belang. “Dit hardnekkig geboefte verzet zich tegen onze gemeenschap en gebruikt doelgericht geweld tegen onze autoriteiten. Dat kunnen we niet tolereren en het is bovendien bijzonder jammer voor alle mensen binnen de Marokkaanse gemeenschap in dit land die het wel goed menen.”

“Winst of verlies, het maakt voor de relschoppers niets uit: ook na de door Marokko verloren halve finale tegen Frankrijk gisteravond zochten jonge Marokkaanse ‘supporters’ in Brussel en Antwerpen de confrontatie met de politie op.” Het zijn niet de woorden van het Vlaams Belang, maar de objectieve analyse van HLN donderdagochtend.

“Doelbewust verzet en geweld tegen onze gemeenschap mogen we nooit tolereren”

“Het ‘Marokkanenprobleem‘ heeft zich flink kenbaar gemaakt afgelopen voetbalwedstrijden”, licht Kamerfractieleider Barbara Pas toe. “Binnen de Marokkaanse gemeenschap is er immers een groot probleem in de vorm van een significante groep van relschoppers die door een mislukking van de integratie zich met openlijk geweld verzetten tegen onze maatschappij. Dit mogen we nooit en kunnen we nooit tolereren. Het is bovendien bijzonder jammer voor alle mensen binnen de Marokkaanse gemeenschap in dit land die het wel goed menen.”

“We willen daarom dat de 200-tal opgepakte relschoppers flink gestraft worden: een kleine GAS-boete van 150 euro volstaat niet”, besluit Pas. “Hardnekkige recidivisten moeten op een zwarte lijst komen waarbij men het kindergeld opschort en hetzelfde moet gelden voor zij die politie aanvallen. Bovenal moet er duidelijk gemaakt worden dat dit ons land is, en niet Marokko. Wie zich wil afzetten tegen onze gemeenschap en de Marokkaanse identiteit verkiest boven de onze, doet dat beter in Marokko. Punt uit.”