Nieuws
maandag, 25 okt 2021

VB kiest kant consument in klachten energieleverancier Mega

Het Vlaams Belang wil van de federale regering een krachtig signaal aangaande de klachtenregen tegen energieleverancier Mega. “Klanten moeten plots een veelvoud van hun voorschot betalen en zien hun vast contract zomaar veranderen in een variabel”, zegt Kamerlid Reccino Van Lommel. “Ondanks veelvuldige parlementaire debatten wordt weinig of niets ondernomen om deze wanpraktijken een halt toe te roepen.

De media berichten vandaag over het feit dat de Economische Inspectie voor de tweede keer in een jaar tijd een onderzoek opent naar energieleverancier Mega.  “Maar ook al is het tweede onderzoek nu lopende, zijn heel wat consumenten ondertussen het slachtoffer van de wanpraktijken van Mega”, aldus Van Lommel.

“Het wanbeleid op vlak van energie heeft nu lang genoeg geduurd

Sommige energieleveranciers zoals Mega hebben zich onvoldoende ingedekt tegen de stijgende prijzen. “Hierdoor proberen ze nu op slinkse manier vaste contracten om te zetten in variabele”, verduidelijkt Van Lommel. “Energieleveranciers - en vooral de kleinere - komen door de stijgende prijzen bovendien zelf in de problemen. Er moet hoe dan ook worden vermeden dat ze overkop gaan, want dit komt de consument helemaal niet ten goede.”

Mega haalt voorts aan dat consumenten niet verplicht zijn om hogere voorschotten te accepteren, maar dat is de wereld op zijn kop. Ze proberen doelbewust voorschotten te verhogen om net meer inkomsten te vergaren op korte termijn en rekenen hiervoor op de onwetendheid van de consument”, besluit Van Lommel. Wij eisen een krachtdadig signaal van zowel minister van Energie Tinne Van der Straeten als staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld). Het wordt tijd dat de kant van de consument wordt gekozen.