Nieuws
woensdag, 06 dec 2023

Verkeersveiligheid volgens Vivaldi-regering: geen wetgeving, wel spelletjes

Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) heeft samen met de FOD Mobiliteit & Vervoer en Vias een ‘educatief spel’ ontwikkeld rond verkeersveiligheid. “Terwijl de Vivaldi-partijen vechtend over de straat rollen over het rijbewijs met punten, steekt de minister zijn tijd in het ontwikkelen van gezelschapsspelletjes”, stelt Kamerlid Frank Troosters (Vlaams Belang) vast.

Het instituut voor verkeersveiligheid Vias organiseert binnenkort ‘testrondes’ voor een nieuw verkeersveiligheidsspel dat samen met minister Gilkinet werd ontwikkeld. “We hebben natuurlijk niets tegen het feit dat het thema verkeersveiligheid ook op een ludieke wijze wordt belicht”, zegt Troosters. “Maar dat dit gebeurt op een moment dat de Vivaldi-partijen vechtend over de straatstenen rollen omtrent het rijbewijs met punten is wel bijzonder cynisch.” 

Volgens Vooruit hangt het welslagen van hun regeringsdeelname zelfs af van het realiseren van dat rijbewijs met punten, maar de realiteit is dat er binnen de Vivaldi-regering geen meerderheid voor bestaat.

“Dat deze regering zich in - plaats van werk te maken van een degelijke wetgeving - bezighoudt met het lanceren van gezelschapsspelletjes, is veelzeggend over de manier waarop ze de jongste jaren dit land heeft geregeerd”, besluit Troosters.