zondag, 11 dec 2022

Vlaams Belang eist harde sancties relschoppers én betere voorbereiding

Vlaams Belang eist harde sancties relschoppers én betere voorbereiding

Het Vlaams Belang klopt op tafel voor een kordate en doortastende aanpak jegens de Marokkaanse relschoppers die voor de zoveelste maal Brussel op stelten hebben gezet naar aanleiding van het WK Voetbal. “De matches zijn dagen op voorhand bekend, maar toch falen de autoriteiten om de orde te handhaven”, duidt Kamerlid en BiZa-commissievoorzitter Ortwin Depoortere (Vlaams Belang). “Er moeten ordentelijke voorbereidingen getroffen worden zodat er kordaat kan gereageerd worden tijdens de volgende Marokkaanse voetbalwedstrijd. Onze politie moet hardhandig en afschrikkend kunnen optreden tegen relschoppers. De straffeloosheid moet eindelijk stoppen. Dit is ons land, niet Marokko.”

Het Marokkaanse elftal zette een mooie prestatie neer zaterdagavond. De ploeg won tegen Portugal en kwalificeerde zich voor de halve finale in het WK voetbal in Qatar. Maar in Brussel bleek die overwinning voor de zoveelste maal vooral een reden tot geweld, vandalisme en rellen tegen de politie. Al snel na de match sloeg het feestgedruis om in geweld, maar toch wachtte de politie twee uur na de wedstrijd om in te grijpen. Eén ordehandhaver verloor drie vingers door vuurwerk.

“Wie zich wil verzetten tegen onze gemeenschap en de Marokkaanse identiteit verkiest boven de onze, kan dat… in Marokko”

“Het is intriest dat ondanks de voorspelbaarheid van de situatie de overheid er simpelweg niet in slaagt om dit geweld te voorkomen”, reageert Depoortere. “Het zou wel eens goed kunnen dat Marokko doorstoot naar de finale, maar dit geweld, deze rellen, moeten stoppen. Bij de volgende wedstrijd moet er massaal politie worden opgetrommeld en elke relschopper of vandaal moet opgepakt worden, opgesloten en vervolgd met snelrecht. Wie het met geweld opneemt tegen onze politie en dus finaal tegen onze gemeenschap, moet het voelen. Recidiverende relschoppers moeten op een zwarte lijst en dienen hun kindergeld te verliezen.”

Verder stoort het Vlaams Belang zich aan de politiek correcte verschoning van de feiten. “Het gaat hier niet om armoede, sociale rebellie of ‘enkelingen’”, besluit Depoortere. “Het gaat om een grote, georganiseerde groep van gewelddadige jongemannen binnen de Marokkaanse gemeenschap die zich radicaal afzetten tegen onze gemeenschap en dat met geweld uitdrukken jegens onze ordehandhavers. Het is een duidelijk falen van integratie. Onze boodschap moet dan ook duidelijk zijn: wil je geen deel uitmaken van onze gemeenschap, en verkies je de Marokkaanse identiteit boven de onze? Geen probleem, en dat kan het best in Marokko, niet hier.”