Nieuws
maandag, 01 nov 2021

Vlaams Belang Jongeren verzetten zich tegen coronapas met petitie

Voor vrijheid, tegen de coronapas

De Vlaams Belang Jongeren (VBJ) - de jongerenafdeling van het Vlaams Belang - zetten zich af tegen de invoering van de verplichte coronapas op café, restaurant en voor andere dagelijkse kleine activiteiten. “Wij zijn niet tegen het vaccin, maar wel vóór burgerrechten.” In de enkele dagen sinds de petitie online staat heeft de petitie al maar liefst 21.000 handtekeningen verzameld.

Ondanks alle beloftes van zowat alle regeringspartijen, van N-VA over Open Vld tot CD&V is het Overlegcomité overgegaan tot het invoeren van een verplichte ‘covid safe pass’ op café en restaurant - datgene wat de voorgenoemde partijen tot voor kort een ‘pasjesmaatschappij’ noemden. Deze beslissing werd genomen in weerwil van alle indicaties en cijfers. In Vlaanderen is immers meer dan 90 procent van de plus-12-jarigen gevaccineerd. Dat behoort tot de hoogste cijfers ter wereld.

Vlaams Belang Jongeren: “Met deze petitie tonen we onze wereldvreemde overheden dat zowel gevaccineerd als ongevaccineerd Vlaanderen geen pasjesmaatschappij wil, maar onze beloofde vrijheid!”

“Voor jongeren zoals wij is het dus in het haar krabben waarom we en de rest van Vlaanderen op deze manier worden gestraft en geviseerd”, aldus VBJ-voorzitter Filip Brusselmans. “Niet alleen worden wij het minst ziek en belanden we het minst in het ziekenhuis, we zijn vanaf 12 jaar dan nog eens massaal gevaccineerd. Zelfs zodanig veel, dat een significante verhoging van het aantal gevaccineerden nagenoeg onmogelijk is - wat mij tot de vraag leidt: wat is hier in feite het praktisch nut van?”

“En fundamenteler: dit is in strijd met democratische gelijkheid van onze burgers”, vervolgt Brusselmans. “De Vlaams Belang Jongeren zijn verstandige jongeren. Wij zien dus het nut van vaccins, maar wij zien ook het nut van burgerrechten zoals persoonlijke vrijheid en privacy. Wij passen voor een totalitaire samenleving waarbij burgers, als waren ze de politie, andere burgers moeten controleren. Wij blijven standvastig en consequent tegen een pasjesmaatschappij die de bevolking opdeelt in A- en B-burgers. Vandaar deze petitie: zo tonen we onze wereldvreemde overheden dat zowel gevaccineerd als ongevaccineerd Vlaanderen geen pasjesmaatschappij wil, maar onze beloofde vrijheid!”

De petitie - te vinden op geencoronapas.be - ging donderdag van start en heeft intussen 21.000 handtekeningen verzameld.