Nieuws
dinsdag, 14 sep 2021

“Vlaams Belang laat niet-gevaccineerden niet in de steek”

Het Vlaams Belang zal niet aanvaarden dat niet-gevaccineerden de dupe zullen worden wanneer de coronapas in voege treedt. “Vandaag verscheen in de pers nog het schrijnend verhaal van een persoon die in een sociaal isolement dreigt te vallen omdat ze omwille van het risico op allergische reacties niet gevaccineerd mag worden”, zegt Kamerlid Dominiek Sneppe. “En het ergste is dat minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) deze problematiek niet eens wil aanpakken.”

“Op 22 juni peilde ik in de commissie Volksgezondheid bij de minister naar een concrete oplossing voor mensen die om medische redenen niet gevaccineerd raken. Voor elke uitstap en elk cafébezoek getest moeten worden is immers niet houdbaar, betaalbaar en leefbaar”, aldus Sneppe. Helaas kwam Vandenbroucke niet verder dan het uitdrukken van de hoop dat dergelijke situaties zich weinig zouden voordoen. En daar voegt hij dan letterlijk aan toe dat deze mensen ‘een probleem’ zullen hebben. Ze zullen immers PCR-testen moeten laten afnemen die dan ook nog eens betalend zullen zijn.”

“Voor de niet-gevaccineerden, ook de bewust niet-gevaccineerden, wenkt het totale isolement”

“Waar is de tijd dat socialisten nog voeling met de maatschappij hadden en opkwamen voor mensen, zoals de niet-gevaccineerden, die ergens uit de boot dreigden te vallen?”, vraagt Sneppe zich af. “Maar van een minister die niet eens rekenschap moet afleggen aan zijn kiezers, want die heeft hij niet, kun je niets anders verwachten. Ondertussen is de zomer voorbij en hebben die mensen zich blauw betaald aan testen of zijn ze verplicht moeten thuisblijven. En straks met de invoering van de coronapas zal het nog erger worden, dan kunnen ze zelfs geen terrasje meer doen met vrienden en familie.”

Het Vlaams Belang zal zich in alle parlementen blijven verzetten tegen een pasjesmaatschappij, die er maar op uit is om mensen tegen elkaar op te zetten en onze vrijheid blijvend te beknotten.