Nieuws
maandag, 11 apr 2022

Vlaams Belang leeft mee met slachtoffers busongeval E19

Het Vlaams Belang heeft haar medeleven betuigd met de slachtoffers en de nabestaanden van het busongeval op de E19. De buschauffeur was onder invloed van drugs en is opgepakt door de politie. “Nog maar drie weken na het dodelijk ongeval in Strépy worden we weer eens geconfronteerd met de gevolgen van middelenmisbruik in het verkeer”, zegt Vlaams Parlementslid Carmen Ryheul.

Zondagmiddag 11 april vond er een zwaar busongeval plaats op de E19 richting Breda ter hoogte van Sint-Job-in-’t-Goor (Brecht). De bus met 33 inzittenden aan boord was onderweg van Parijs naar Amsterdam, toen de buschauffeur iets voor de middag in Schoten de controle over het stuur verloor. De bus botste zowel links als rechts tegen de betonnen vangrail en kantelde vervolgens. Het ongeval eiste een zware tol, met twee doden en tien zwaargewonden, waarvan vijf in kritieke toestand zijn. De bestuurder van de bus werd gearresteerd nadat hij onder invloed van drugs bleek te zijn.

“Nultolerantie voor drugs in het verkeer”

Parlementslid Ryheul is zeer streng voor de chauffeur. “Die mensen waren zorgeloos onderweg naar hun reisbestemming. Wat de mooiste tijd van het jaar had moeten zijn, eindigde door de schuld van één onverantwoordelijke persoon in een ware nachtmerrie en allicht meerdere trauma’s - om nog maar het ergste van al - de doden - niet te vermelden”, zegt Ryheul, die opnieuw pleit voor een hardere aanpak van middelenmisbruik in het verkeer.

“Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil met haar nieuw verkeersveiligheidsplan vooral meer sensibilisering en educatie over druggebruik, maar er moet veel meer ingezet worden op controle en hardere bestraffing”, zegt Ryheul. “Het ongeval in Strépy en dit busongeval duwen ons met de neus op de feiten dat middelenmisbruik niet hoort achter het stuur en er een nultolerantie moet komen”, besluit Ryheul. “Dat zelfs een professionele buschauffeur achter het stuurt drugs gebruikt, bewijst hoe groot het probleem is.”