Persberichten
vrijdag, 25 sep 2020

Vlaams Belang nodigt ook N-VA uit op protestrit tegen Vivaldi zondag

In een opmerkelijk promotiefilmpje heeft Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken de hand uitgereikt naar de N-VA. De eerstgenoemde partij organiseert aanstaande zondag een protestrit tegen de Vivaldi-coalitie, maar “ziet in N-VA een bondgenoot om een Vlaams front te vormen tegen deze onzalige plannen van Franstalig België om Vlaanderen een hak te zetten.”

Aanstaande zondag plant het Vlaams Belang een grootse protestrit naar Brussel. De partij wil verzamelen op de Heizel omstreeks 11u00 en zal er verschillende toespraken houden. Volgens Van Grieken is de manifestatie echter niet louter “van het Vlaams Belang alleen. Deze betoging is van en voor alle Vlamingen die niet op deze onzalige coalitie gestemd hebben, de meesten dus. Wij roepen dus ook de uitgesloten N-VA op om present te tekenen zondag.”

Van Grieken nodigt Francken (N-VA) uit om te spreken op de betoging: “Nu is het moment om aan hetzelfde zeel te trekken!”

Ook opmerkelijk, Van Grieken vermeldt in zijn video expliciet Theo Francken, de voormalige staatssecretaris voor Asiel en Migratie. “Wij hebben al hevige discussies gehad”, klonk het. “Maar er zijn zeker nu misschien wel meer gemeenschappelijkheden. We willen allebei een Vlaanderen waar naar geluisterd wordt, met sterke en zekere grenzen. Nu is het moment om aan hetzelfde zeel te trekken.” Francken wordt tot slot zelfs uitgenodigd om te spreken op de slotmeeting.

Al enige tijd deze maand voert het Vlaams Belang de druk op tegen de aanstaande Vivaldi-coalitie. Eerder deze maand voerde het Vlaams Belang al actie aan het CD&V-hoofdkwartier, werden de burgemeesters van diezelfde partij rechtstreeks aangesproken op sociale media en werd de boodschap ‘Niet Mijn Regering’ geprojecteerd op de gebouwen van de Wetstraat 16. Woensdag blokkeerde de partij dan weer de Wetstraat en zondag moet de campagne dus culmineren in een massamanifestatie. Wagens zullen vertrekken van vertrekpunten over geheel Vlaanderen en de ‘protestrit naar Brussel’ zal verzamelen op de Heizel (Parking C).

Niet alleen @vlbelang’ers trekken zondag naar de Heizel tegen de Vivaldi-regering, maar ook veel mensen die N-VA hebben gestemd. Daarom nodig ik @FranckenTheo uit om ook te komen spreken. We moeten onze verschillen opzij durven zetten en samen het Vlaams verzet organiseren!💪🏻 pic.twitter.com/iTVcHJV4lY

— Tom Van Grieken (@tomvangrieken) September 25, 2020