Persberichten
dinsdag, 13 feb 2024

Vlaams Belang promoot ontradingscampagne in Kaboel

Het Vlaams Belang organiseert sinds enkele dagen zelf een ontradingscampagne in het buitenland. “De Vivaldi-regering weigert iets te ondernemen om de instroom aan asielzoekers in te dammen, dus nemen wij onze verantwoordelijkheid”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Vorig jaar kwamen meer dan 35.000 asielzoekers naar ons land. Het grote merendeel had geen recht op bescherming en wordt erna ook het land niet uitgezet. Een strikt immigratiebeleid is het enige menselijke migratiebeleid.” 

Onder de naam Belgium INFO voert het Vlaams Belang sinds vorige week vrijdag advertenties uit in de regio van de Afghaanse hoofdstad Kaboel. De advertenties zijn zowel in het Engels als het Dari. Het doel is Afghanen te ontraden om naar België te komen. Afghanistan stond vorig jaar in de top drie van herkomstlanden van asielzoekers. Zo waarschuwt de partij ervoor dat mensen op straat zullen eindigen of dat ze een geplande tocht naar het Verenigd Koninkrijk niet verder zullen kunnen zetten. De campagne raadt mensen aan alternatieven in de eigen regio te zoeken.

“Er zijn ook Afghanen die getuigenissen delen over hoe makkelijk het is om Europa binnen te komen”

“Het aantal asielzoekers dat naar dit land komt, blijft enorm”, licht Van Grieken toe. “Vorig jaar waren er meer dan 35.000 aanvragen in België alleen. Het derde recordjaar op rij. Voor de hele Europese Unie waren het er meer dan een miljoen. Er wordt niks ondernomen om dat cijfer omlaag te halen. Wie hierheen komt, wordt in de meeste gevallen uiteindelijk afgewezen en verdwijnt in de illegaliteit. Dat desastreuze en bovendien onmenselijke open-grenzenbeleid moet stoppen. We nemen daarom zelf onze verantwoordelijkheid en informeren mensen ter plekke correct over de gevolgen van naar België komen.”

“We leren ook veel uit de respons die op de ontradingscampagne komt”, zegt Van Grieken. “Zo zijn er verschillende Afghanen die ons gelijk geven, maar zijn er ook die getuigenissen delen over hoe makkelijk het is om Europa binnen te komen. Het toont aan dat er nog veel werk aan de winkel is en het imago van Europa en ons land er vooral een is van open grenzen.”