Persberichten
woensdag, 10 jul 2019

Vlaams Belang roept commissie Binnenlandse Zaken samen over zwembadterreur

Kersvers voorzitter Ortwin Depoortere roept volgende week de Commissie Binnenlandse Zaken samen naar aanleiding van de overlast in de familiedomeinen.

Zoals eerder al bekend raakte, levert het Vlaams Belang de voorzitter van de uiterst belangrijke commissie Binnenlandse Zaken, die onder meer bevoegd is voor politie, asiel en migratie.

Vandaag besliste de Vlaams Belang-Kamerfractie dat Ortwin Depoortere de commissie zal voorzitten. Naast Depoortere zal ook het nieuwbakken Vlaams Belang-parlementslid Dries Van Langenhove deel uitmaken van de commissie.

Ondertussen kondigde Ortwin Depoortere aan dat hij in de loop van volgende week reeds de nieuw samengestelde commissie wil samenroepen naar aanleiding van de ‘recreatieterreur’ die zich de afgelopen weken in verschillende recreatiecentra manifesteerde. In dat verband zal Dries van Langenhove aan minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem concrete voorstellen voorleggen en vragen naar de stand van zaken en naar de maatregelen die ter zake reeds werden genomen en/of zijn gepland.