Nieuws
maandag, 07 nov 2022

Vlaams Belang start solidariteitscampagne ‘Hart voor onze mensen’

Het Vlaams Belang heeft vandaag het startschot gegeven voor haar jaarlijkse solidariteitscampagne onder de noemer Een hart voor onze mensen’. De partij zal tot Kerstmis op tal van marktpleinen en in vele straten gratis soep uitdelen en donaties inzamelen voor het goede doel, dit met een bijzondere, maar geen uitsluitende aandacht voor de vierde wereld en de energie-armoede. “Ook hier is er armoede. En die neemt steevast toe, niet in het minst door de energiecrisis. Met deze campagne vragen we aandacht voor het fenomeen, leggen we zelf oplossingen op tafel en steken we zelf een handje toe.”

Het Vlaams Belang heeft vandaag in Kortrijk, Heist-Op-Den-Berg en Diepenbeek het startschot gegeven voor een landsbrede solidariteitscampagne. Er werd gratis soep uitgedeeld, samen met een folder met de oplossingen van het Vlaams Belang tegen energie-armoede. Tot Kerstmis zal de partij op allerlei pleinen, markten en straten soep uitdelen en giften verzamelen voor vijf goeie doelen.

“‘Hart voor onze mensen’ betekent besparen op het systeem ten voordele van onze mensen”

“Er zijn heel wat factoren die kunnen leiden tot armoede”, verklaart Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Denk maar aan jobverlies, ziekte of een ongeval. Als samenleving moeten we dit soort ongeluk verhelpen voor zoveel mogelijk van onze mensen. Maar er zijn ook structurele verklaringen van de groeiende energie-armoede, en daar laten onze regeringen heel wat steken vallen.”

Het Vlaams Belang is zo bijvoorbeeld tevreden dat er “na onze immense druk eindelijk werk werd gemaakt van de permanente btw-verlaging op energie”, vervolgt Van Grieken. “Maar er moet nog meer werk gedaan worden. We kunnen miljoenen en zelfs miljarden ophalen door te besparen op het systeem: onder meer de Senaat, de monarchie, de intercommunales en de provinciebesturen kunnen op de schop. De Sociale Zekerheid kunnen we afschermen van vreemdelingen. Met dit geld en met een crisistaks op grote energieproducenten die nu monsterwinsten maken, kunnen we de energiefacturen fel doen krimpen.”

De energie-oplossingen die de partij voorstelt, zijn vervat in een bondige folder die de vrijwilligers en militanten van het Vlaams Belang meegeven bij elke kop gratis soep. De donaties die de partij verzamelt gaan naar Middelkind VZW - die kinderarmoede bestrijdt, Ebergiste en MPC Sint-Franciscus - die mensen met een verstandelijke beperking proberen te helpen en te (her)integreren, Feestvarken VZW - die een fijne verjaardag voor kinderen in armoede probeert te verzorgen en tot slot VZW Is Broodnodig, die lege brooddozen op school verhindert.