Persberichten
woensdag, 14 feb 2024

Vlaams Belang voert Valentijnsactie met vier sociale voorstellen

Foto: Vlaams Belang. Vlaams Belang voert Valentijnsactie met vier sociale voorstellen

Het Vlaams Belang voert vandaag op vijf verschillende plaatsen in Vlaanderen een Valentijnsactie met als slogan ‘Een Hart voor Onze Mensen’. De partij deelt daarbij flyers uit met daarop vier sociale voorstellen. Het Vlaams Belang pleit voor een verlaging van de lasten op arbeid, het afschermen van de sociale zekerheid voor nieuwkomers zodat die betaalbaar blijft, het optrekken van het minimumpensioen tot 1.799 euro en meer middelen voor de voedselbanken. “Het Vlaams Belang heeft een hart voor de Vlamingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Op Valentijnsdag zetten we de liefde voor ons volk maar al te graag nog beter in de kijker met vier voorstellen die het leven van alle Vlamingen beter moeten maken.” 

Op Valentijnsdag verzamelen parlementsleden en militanten van het Vlaams Belang in Brugge, Denderleeuw, Antwerpen, Diest en Hasselt om er hun Valentijnsboodschap in de kijker te zetten. “Elke dag komen wij op voor de belangen van de Vlamingen en luisteren wij naar hun bezorgdheden”, zegt Van Grieken. “Op Valentijnsdag zetten wij onze liefde voor de Vlamingen graag extra in de kijker met een aantal voorstellen die het leven van honderdduizenden aanzienlijk beter kan maken.”

“Op Valentijnsdag zetten wij onze liefde voor de Vlamingen graag extra in de kijker met een aantal voorstellen die het leven van honderdduizenden aanzienlijk beter kan maken”

De partij schuift in de eerste plaats een drastische verlaging van de lasten op arbeid naar voor. “Dat moet een prioriteit zijn”, aldus de Vlaams Belang-voorzitter. “Werken moet weer lonen. Dat willen we doen door de asociale bijzondere bijdrage van de sociale zekerheid af te schaffen en de belastingvrije som op te trekken tot het niveau van het leefloon van een alleenstaande.” Ook de sociale zekerheid moet beter afgeschermd worden, zodat die betaalbaar blijft volgens het Vlaams Belang. “Onze sociale zekerheid is opgebouwd door decennialang hard werk van talloze Vlamingen”, klinkt het. “Het getuigt van erg weinig respect om ze open te stellen voor iedereen die hier net toekomt. Enkel wie langer dan acht jaar wettelijk in ons land verblijft, drie jaar voltijds gewerkt heeft en behoorlijk Nederlands kent, mag worden toegelaten tot onze kostbare sociale zekerheid.”

Maar ook voor wie niet langer aan de slag is wil het Vlaams Belang het leven beter maken. “Daarom willen we het minimumpensioen optrekken tot 1.799 euro”, zegt Van Grieken. De partij pleit ook voor een eengemaakt pensioenstelsel met een aanvullend pensioen voor iedereen. Dat moet gebaseerd zijn op het aantal gewerkte uren en niet op leeftijd. “Wie vroeger begint te werken, moet ook vroeger kunnen stoppen”, klinkt het bij Van Grieken. Tot slot wil het Vlaams Belang ook de voedselbanken meer middelen geven. “Niet alleen door er meer geld voor uit te trekken, maar ook door het fiscaal aantrekkelijker te maken om aan hen een schenking te doen”, besluit de Vlaams Belang-voorzitter. “We zien dat steeds meer mensen het moeilijk hebben en een beroep op de voedselbanken doen. Zij mogen niet aan hun lot overgelaten worden.”