Persberichten
dinsdag, 05 mei 2020

Vlaams Belang vraagt excuses na uitspraken Magnette over boekhouders

De Waalse PS-voorzitter Paul Magnette heeft zich de woede van de fiscalisten en boekhouders op de hals gehaald. Ook het Vlaams Belang hekelt de uitspraken van de Waalse socialist. Ter gelegenheid van 1 mei bestempelde Magnette deze jobs als beroepen die schadelijk zijn voor het algemeen belang, en 400 euro per uur in rekening brengen. Het Vlaams Belang vindt deze ongefundeerde aanval op de fiscalisten en boekhouders respectloos en ongehoord. De Vlaams-nationalistische partij eist excuses.

Het Vlaams Belang laat in een persmededeling weten dat het fiscalisten en boekhouders als noodzakelijk beschouwt om de vele zelfstandigen en KMO’s die onze economie draaiende houden, bij te staan in het vaak onontwarbare kluwen van immer veranderende fiscale wetten en regels die politici zoals Magnette net zelf hebben gecreëerd.

Vermeersch: “Magnette probeert goedkoop te scoren met de coronacrisis op kap van hardwerkende boekhouders”

De partij stelt tevens dat de tegenstellingen tussen economie en gezondheidszorg die Magnette in zijn aanval impliceerde, nergens op slaan”. Integendeel, het zijn net de fiscalisten die jaarlijks bijdragen aan de inning van zo’n 70 miljard euro aan belastinginkomsten, 31 miljard euro aan btw-inkomsten en 6 miljard euro aan andere heffingen. “Geld dat net de gezondheidszorg en sociale zekerheid in dit land mogelijk maakt.

De aanval van Magnette op fiscalisten en boekhouders is totaal misplaatst, zo reageert ook Vlaams Belang-Kamerlid Wouter Vermeersch misnoegd. Het gaat niet op dat de voorzitter van de PS op zo een goedkope manier de coronacrisis tracht te misbruiken en probeert te scoren op de kap van duizenden eerlijke, hardwerkende mensen.” De Vlaams Belanger geeft Magnette ook nog wat ludiek financieel advies: “Als uw boekhouder u 400 euro per uur aanrekent, is het hoog tijd om van boekhouder te veranderen, mijnheer Magnette, aangezien u voor heel wat minder geld kwaliteitsvol advies kan krijgen!”