Nieuws
donderdag, 06 jul 2023

Vlaams Belang waarschuwt voor Franse rellen in Vlaanderen

Frankrijk werd de voorbije week ondergedompeld in geweld door allochtone jongeren. De kwestie kwam ook gisteren ook aan bod in het Vlaams Parlement, waar Vlaams Belang-fractieleider Chris Janssens waarschuwde voor gelijkaardige chaos bij ons. Vlaams minister voor Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) kreeg van Janssens een eenvoudige vraag voor de voeten geworpen: “Zal u eindelijk de enige logische conclusie trekken dat het maar eens gedaan moet zijn met het binnenhalen van jaarlijks vele tienduizenden mensen uit islamitische culturen?”

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt over 12.202 brandstichtingen, 1.105 gevandaliseerde gebouwen, 6.000 afgebrande wagens en meer dan 800 gewonde agenten. Volgens Janssens ging het over meer dan rellen. “Wat we zagen was een oorlogsverklaring aan Frankrijk, aan Europa, aan onze cultuur en beschaving. Het decennialang beleid van open grenzen heeft tot deze toestanden geleid. Die rellen zijn dan ook de directe verantwoordelijkheid van alle politici die toegestaan hebben dat zich hier miljoenen moslims vestigden en hen dan ook nog eens duidelijk maakten dat ze zich vooral niet moeten aanpassen aan onze cultuur.”

“Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer we ook hier geconfronteerd zullen worden met dergelijke chaos”

Het is volgens Janssens geen toeval dat de taferelen zich enkel in West-Europa afspelen. “Het moet intussen zelfs de meest fanatieke linkse politicus toch wel ergens zijn gaan dagen dat de door hen zo geprezen diversiteit ons niet de verrijking heeft gebracht die werd voorgespiegeld”, zo zei hij. “In Polen hebben we die brandstichtingen en plunderingen niet gezien. In Hongarije ook niet. Maar toch worden die landen de arm omgewrongen om ook hun grenzen open te stellen, om de multicultuur en de islam binnen te halen.”

De fractieleider roept de Vlaamse regering daarom op om lessen te trekken uit wat in Frankrijk gebeurd is. “Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer we ook hier geconfronteerd zullen worden met dergelijke chaos”, besluit hij. “Laat het gezond verstand daarom terugkeren: stop alle migratie uit moslimlanden, stop de kolonisatie van onze steden door de islam en maak aan mensen die hier wonen voor eens en voor altijd duidelijk dat wie onze samenleving niet respecteert en rel schopt hier geen plaats heeft. Als jullie daar geen werk van willen maken, zullen wij dat in 2024 met veel overtuiging wél doen!”