Persberichten
maandag, 20 jul 2020

Vlaams Belang: “Wie op N-VA stemde, krijgt nu gratis de PS bij”

Het Vlaams Belang kijkt met argusogen naar de opdracht van de N-VA en de PS om een nieuwe Belgische regering te vormen. Tegen haar eigen verkiezingsbeloftes in, gaat de N-VA nu meewerken om een linkse Belgische regering uit te bouwen. “Voor de verkiezingen stelde De Wever klaar en duidelijk: ‘Het enige reële veto is een veto tegen de PS.’ Na de verkiezingen blijkt dat wie stemde voor N-VA, de PS er gratis bij krijgt”, hekelt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken.

PS-voorzitter Paul Magnette en N-VA-voorzitter Bart De Wever worden door de koning aangesteld om een regering te vormen. Het Vlaams Belang is sceptisch over “de zoveelste aflevering in deze federale formatiesoap”, vertelt Van Grieken. “Nog nooit waren de verkiezingsresultaten zo Vlaams en zo rechts. En nu, na bijna 580 dagen sinds de laatste volwaardige regering, gaat de N-VA nog maar eens een nieuwe poging wagen om België te depanneren, hand in hand met hun zogenaamde aartsvijand de PS? Een flink jaar geleden was het nog De Wevers enige veto - tegen de PS - dat telde. Vandaag duwt diezelfde De Wever de PS door de Vlaming zijn strot.”

Van Grieken: “Blijkbaar was het veto van De Wever tegen de PS maar om te lachen”

De partij wijst op de voorbije beloftes van Bart De Wever om niet mee te werken aan een regering met de PS, de partij die dezelfde De Wever nu het hof wil maken. “Wat hebben de kiezers van N-VA nog aan hun rechtse stem als ze kiezen voor De Wever, maar Magnette krijgen, de nog radicalere opvolger van Di Rupo?”, vraagt ook Barbara Pas zich af, fractieleider in de Kamer voor Vlaams Belang. “De Wever zei zelf dat ‘de dash’ al snel weg was uit de vorige regering met de MR en nu moet het ineens met de PS wel lukken? Wie gelooft die mensen nog?”

“Dit wordt een extra wrange Belgische nationale feestdag voor vele Vlaams-nationale kiezers, nu blijkt dat de N-VA gaat samenwerken met de PS om België uit het slop te trekken”, zegt Van Grieken ten slotte. “Voor de verkiezingen stelde De Wever nog klaar en duidelijk: ‘Het enige reële veto is een veto tegen de PS.’ Na de verkiezingen blijkt dat wie stemde voor N-VA, de PS er gratis bij krijgt.”