Persberichten
woensdag, 23 aug 2023

Vlaams Belang wil dat Brussels Parlement vervroegd bijeenkomt omwille van veiligheidsprobleem

De veiligheidssituatie in het Zuidstation beroert de gemoederen nu zodanig dat Eerste Minister Alexander De Croo de zaak “naar zich toetrekt”. Voor het Vlaams Belang is de kous daarmee niet af. De partij wil dat de Brusselse regering eindelijk de ernst van de zaak inziet en wil daarom dat het Brussels Parlement vervroegd bij elkaar komt om de veiligheidscrisis het hoofd te bieden. “Als de minister-president en het parlement nu onzichtbaar blijven, falen ze faliekant in hun verantwoordelijkheid,” aldus Dominiek Lootens-Stael, fractievoorzitter in het Brussels Parlement.

De veiligheidssituatie in het Brusselse Zuidstation beroert al heel de zomer de gemoederen. Niet alleen in Brussel zelf, maar over heel het land. Het is inmiddels tot een zaak van nationaal belang uitgegroeid, getuige het feit dat premier Alexander De Croo (Open Vld) de zaak nu naar zich toetrekt.

Bob De Brabandere, voorzitter van het Brussels Vlaams Belang, is tevreden dat er eindelijk aandacht is voor de veiligheidsproblematiek in de hoofdstad, al plaatst hij er wel een kanttekening bij: “Brussel-Zuid is vooral symbolisch voor wat veel Brusselaars élke dag meemaken als ze hun huisdeur achter zich dichttrekken. Niet alleen het Zuidstation, maar gans Brussel moet opgekuist worden, anders is dit niet meer dan een tijdelijke pleister op een gapende wonde.”

“Indien de minister-president en het parlement onzichtbaar blijven, falen ze faliekant in hun verantwoordelijkheid”

Fractievoorzitter in het Brussels Parlement Dominiek Lootens is het met hem eens en wil dat de Brusselse regering eindelijk wakker wordt. “Ik wil dat het parlement vervroegd bij elkaar komt om deze noodsituatie die al lang ettert eindelijk het hoofd te bieden. Indien de minister-president en het parlement nu onzichtbaar blijven, falen ze faliekant in hun verantwoordelijkheid ten opzichte van de gewone Brusselaar.”

Er vertrok vandaag reeds een schrijven van de hand van Lootens-Stael naar Rachid Madrane, voorzitter van het Brusselse parlement, met een verzoek tot vervroegde samenkomst.

De Vlaams Belanger is duidelijk: “Dit gaat om de levenskwaliteit van de Brusselaars en het imago van onze stad in binnen- en buitenland. We moeten tonen dat het ons menens is!”