Nieuws
woensdag, 25 mrt 2020

Vlaams Belang wil vrachtwagens aan grens voorrang geven

Het Vlaams Belang maant de overheid aan om bij de grenscontroles het transport van goederen niet al te veel te belemmeren en wil overgaan tot voorrangsregelingen. “De voorziening van noodzakelijke goederen mag niet in het gedrang komen. Bovendien is de transportsector al zwaar getroffen. Laat vrachtwagens voor personenwagens gaan.”
 
Nadat verschillende landen al eerder overgingen tot het invoeren van grenscontroles heeft uiteindelijk ook België recent gevolg gegeven aan de eis van het Vlaams Belang tot het sluiten van de landsgrenzen. Grenscontroles moeten ervoor zorgen dat enkel nog verplaatsingen van essentieel belang, zoals goederenvervoer, toegelaten zijn. Niet essentiële verplaatsingen van en naar ons land zijn sindsdien verboden. Het Vlaams Belang roept echter op tot bescherming van de transportsector.

Vlaams Belang wil voorrang voor vrachtwagens: “De transportsector is reeds zwaar getroffen”

“Voor het Vlaams Belang is het belangrijk dat het goederenvervoer moet kunnen blijven rijden. Daarom vraagt de partij dat bij grenscontroles trucks voorrang krijgen”, zo luidt het bij Kamerlid Frank Troosters (Vlaams Belang). “De transportsector is reeds zwaar getroffen door de coronacrisis, getuige daarvan een technische werkloosheid van bijna 25 procent”. 

Een snelle passage aan de landsgrenzen van vrachtwagens is volgens de partij daarom noodzakelijk. Zo kan bijkomende economische schade door wachttijden vermeden worden, klinkt het ten slotte, en komt het tijdig leveren van levensnoodzakelijke levensmiddelen niet in het gedrang.