Nieuws
maandag, 27 nov 2023

Vlaams geld in Vlaamse handen

Tijdens een interview in het VTM-nieuws heeft partijvoorzitter Tom Van Grieken nog eens duidelijk gemaakt wat de inzet is van de volgende verkiezingen. “In dit land betalen de Vlamingen, maar zij kunnen dankzij de Vlaamse PS-collaborateurs niets bepalen”, aldus Van Grieken. “Dat moet stoppen en dat kan enkel met een sterk Vlaams Belang. Ons uitgangspunt is eenvoudig: Vlaams geld in Vlaamse handen. Zo kunnen we Vlamingen het beleid geven waar ze voor stemmen en zorgen voor échte verandering”

Hoewel het Vlaams Belang volgens de peilingen al geruime tijd de grootste partij van Vlaanderen is, blijft het cordon médiatique helaas van kracht. Politici van het Vlaams Belang worden nog altijd zo veel mogelijk van het scherm geweerd. Amusementsprogramma’s zoals de Slimste Mens Ter Wereld, waar voortdurend regimepolitici in opduiken, blijven voor Vlaams Belangers verboden terrein. Zo was het afgelopen zondag nog maar de tweede keer dit jaar dat Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken te gast was in de VTM-studio. Hij sprak hier over het verkiezingssucces van Geert Wilders van de Nederlandse zusterpartij PVV, die de grootste partij van Nederland werd, en blikte vooruit naar de verkiezingen in 2024.

"Ik gun Geert Wilders het premierschap in Nederland zeker en vast”, zegt Van Grieken. “Het is gewoon ook een logische beslissing. Hij is leider van de grootste partij én behaalde een fantastische verkiezingsoverwinning."

In de pers werd gezegd dat de PVV haar overwinning te danken aan de zachtere toon waarbij Geert Wilders door sommige journalisten zelfs Geert Milders genoemd werd. Van Grieken spreekt tegen dat het Vlaams Belang zich mild zou opstellen. “Zijn wij milder als we zeggen dat nieuwkomers zich moeten aanpassen en niet andersom? Dat er geen geld moet vloeien naar religies die homoseksuelen van gebouwen willen gooien én die vrouwen minderwaardig vinden? Zijn wij gematigder geworden als we zeggen dat we criminaliteit eindelijk harder moeten aanpakken?”

“Een federale stem op het Vlaams Belang is allesbehalve nutteloos”

Volgens sommigen is een federale stem op het Vlaams Belang nutteloos omdat de partij hier niet zou willen besturen, maar dit is volgens de Vlaams Belang-voorzitter een pertinente leugen. “Om communautaire zelfstandigheid te bekomen moet je rechtstreeks met de walen onderhandelen”, verklaart Van Grieken. “Maar wie zegt dat wij geen ander veiligheidsbeleid of immigratiebeleid willen? Dat komt rechtstreeks uit de debatfiches van de N-VA én niet uit ons programma."

Om een ander beleid te krijgen, is een groot Vlaams Belang noodzakelijk vermits alle andere Vlaamse partijen schrik hebben van de PS. "Hoe groter de kiezer ons maakt, hoe groter de kans dat we het beleid kunnen omgooien”, aldus Van Grieken. "De Vlamingen maken 60 procent van de bevolking uit, zijn goed voor 70 procent van de belastingen en creëren meer dan 80 procent van de export. En toch laten wij ons dicteren door Waalse socialisten en communisten? Niet met ons!"

“Hoog tijd om de Vlamingen het beleid te geven waar ze voor stemmen en te zorgen voor échte verandering”

Hoewel Vlaanderen heel welvarend is, komt dat geld niet terug naar de Vlamingen vanwege twee facturen waar ze niet om hebben gevraagd, namelijk de communautaire factuur van 2.000 euro per Vlaming per jaar en een torenhoge immigratiefactuur. "Wij willen besparen op drie dingen: de communautaire factuur, de immigratiefactuur en op het politiek systeem”, herinnert Van Grieken eraan. “Waarom moeten wij ons geld afgeven aan een Belgisch niveau dat het in bodemloze Waalse putten gooit en een opengrenzenbeleid voert? Ons programma is simpel: Vlaams geld in Vlaamse handen.”

Dat laatste wordt dan ook de inzet van de verkiezingen van 2024 "Mijn grootmoeder volgde altijd het gezonde principe dat: "Wie betaalt, bepaalt”, biecht Van Grieken op. “Wel, in dit land betalen de Vlamingen, maar kunnen we dankzij de Vlaamse PS-collaborateurs niets bepalen. Dat moet stoppen en dat kan enkel met een sterk Vlaams Belang. Vlamingen werken keihard en betalen veel belastingen, tóch krijgen ze elke keer weer een laks immigratiebeleid en Waals socialisme. Het is dan ook hoog tijd om de Vlamingen het beleid te geven waar ze voor stemden en te zorgen voor échte verandering.”