Persberichten
donderdag, 13 jun 2024

Vlaming stemt rechts en Vlaams, maar krijgt socialisten 

Vrijdag komen N-VA, cd&v en Vooruit voor een eerste keer samen met het oog op de vorming van een Vlaamse regering. “De Vlaming stemde nooit eerder zo rechts en Vlaams als nu en zal een linksere Vlaamse regering krijgen”, reageert Tom Van Grieken. “Eens te meer blijkt een stem voor de N-VA een stem voor de socialisten te zijn.”

Morgen komen de respectievelijke partijvoorzitters van N-VA, cd&v en Vooruit voor een eerste keer samen om werkafspraken te maken en de onderhandelaars vast te leggen. In tussentijd werkt de N-VA, op eisen van Conner Rousseau, aan een startnota. Rousseau gaf immers eerder aan niet mee in een regering te zullen stappen indien niet voldoende socialistische eisen ingewilligd worden. 

“Met deze coalitie zal de Vlaming het tegenovergestelde krijgen van hetgeen hij koos”

Volgens het Vlaams Belang is het hallucinant dat Bart De Wever de duidelijke stem van het volk wederom naast zich neerlegt. “De Wever buigt zich volledig naar de wensen van de socialisten. Met deze coalitie zal de Vlaming het tegenovergestelde krijgen van hetgeen hij koos”, aldus Van Grieken. “Het Vlaams Belang vertegenwoordigt de stem van 1 miljoen Vlamingen en is de grootste winnaar van deze verkiezingen. Na amper enkele dagen blijkt De Wever hun stem bij het grof vuil te zetten om samen te gaan met cd&v, dat nota bene verloren heeft. In een normaal democratisch land zat onze partij in de regering.”

Van Grieken blijft echter ijveren voor een regering die wél luistert naar de Vlaming. “Samen met N-VA komen we slechts één zetel tekort voor een meerderheid. Er moet maar één rechtse cd&v’er de overstap wagen en dan kunnen we werk maken van een beleid waar onze mensen op de eerste plaats komen te staan”, besluit de partijvoorzitter. “Respect voor de democratie, is luisteren naar de kiezer. En de kiezer wil een rechts en Vlaams beleid, mét het Vlaams Belang.”