Persberichten
woensdag, 22 mei 2024

Wat u niet mocht lezen: ‘Verzwegen Vlaams Vuur’ door Barbara Pas 

Vandaag stelt Kamerfractievoorzitter en partijondervoorzitter Barbara Pas (Vlaams Belang) haar nieuw boek ‘Verzwegen Vlaams Vuur’ voor. Afgelopen legislatuur schreef Pas heel wat opiniestukken, maar deze werden steevast geweigerd door de pers. “De pers bewijst lippendienst aan de machtspartijen. Ettelijke miljoenen aan onterechte krantensubsidies vergen natuurlijk een wederdienst”, stelt Pas. “Maar de boodschap van het Vlaams Belang valt niet meer tegen te houden. Het Vlaams vuur laait enkel hoger op.”

Het boek ‘Verzwegen Vlaams Vuur’ is een bundeling van vlijmscherpe opiniestukken die Pas afgelopen legislatuur neerschreef en instuurde als vrije tribunes. Deze werden pertinent weggewuifd door de pers, net als alle andere opinies van Vlaams Belang-politici. “Kan er nog sprake zijn van vrije meningsuiting in dit land wanneer pers en regime hand in hand gaan? De vierde macht verzaakt aan haar taak”, aldus Pas. “Vivaldi heeft er een puinhoop van gemaakt, en dat beseft elke Vlaming. Naar scherpe kritiek en een ander geluid is het echter ver zoeken in de reguliere media.”

“Elke mogelijke stap vooruit botst op een communautaire blokkade”

Met dit boek doorbreekt Pas de schandalige stilte van de politieke en mediatieke elites. Zowel op het spreekgestoelte in de Kamer als achter het klavier wakkert de politica het communautaire vuur aan in de Vlaamse politiek. “Elke mogelijke stap vooruit botst op een communautaire blokkade. Voor Vivaldi was achteruitgang de norm en stilstand de uitzondering”, vervolgt het Kamerlid. “De kerfstok is aanzienlijk: geen enkele hervorming, totaal mislukte burgerbevragingen, onophoudelijke miljardentransfers van Vlaanderen naar Wallonië.”

De lezer wordt met de neus op de feiten gedrukt en wordt van schandaal naar schandaal geloodst, tegen wil en dank van de gevestigde machten in. “Omdat het brede publiek het verdient”, besluit Pas. “En omdat het niet anders kan in de eigenaardige Belgische democratie, heb ik beslist het als boek uit te brengen.”

U kan het boek hier bestellen.