Nieuws
donderdag, 14 okt 2021

“We moeten jihadisme uitroken”

Het Vlaams Belang neemt met afschuw kennis van de islamistische terreuraanslag in het Noorse Kongsberg. “Deze keer werd een boog gebruikt als moordwapen, het is eens iets anders dan een bom, een machete of een vrachtwagen”, zegt volksvertegenwoordiger Ortwin Depoortere. Maar steeds zijn de slachtoffers dezelfden: onschuldige niet-moslims. Het toont aan dat de terreurdreiging allerminst verdwenen is. We moeten islamisme en jihadisme dan ook uitroken, in Noorwegen, België en gans Europa.

Een tot de islam bekeerde en vervolgens geradicaliseerde Deen vermoordde woensdagavond vijf personen en verwondde daarbovenop nog enkele mensen. “Het is wraakroepend dat deze gruwel zo vaak kan worden aangericht door sujetten die al als geradicaliseerd bekend stonden bij veiligheidsdiensten. Ook nu weer”, stelt Depoortere vast. “De plaatselijke burgemeester mocht de feiten dan wel betitelen als ‘onvoorstelbaar’, maar na zo veel bloedige aanslagen op Europese bodem zijn dergelijke gebeurtenissen helaas niet meer zo onvoorstelbaar.”

“Gruweldaden door jihadisme, zoals in Noorwegen, zijn ook hier mogelijk”

“Het moslimterrorisme is voor deze jihadisten een strategie om de aan de gang zijnde islamisering te bespoedigen”, aldus Depoortere. “De islamisering van onze samenleving heeft ervoor gezorgd dat we na driekwart eeuw opnieuw in een oorlogssituatie zijn terechtgekomen.”

In Noorwegen liepen de agenten tot de aanslag van gisteren ongewapend rond. “En helaas moeten we vaststellen dat het ook in dit land ontbreekt aan passende maatregelen ter voorkoming van islamterreur”, besluit Depoortere. “Om dit soort terreur met de wortel uit te roeien, moet de voedingsbodem – de islam – financieel worden drooggelegd en moet van terreurbestrijding eindelijk een topprioriteit gemaakt worden: jihadisme en islamisme moeten we uitroken en uitroeien. Gekende extremisten, zeker met een strafblad en aanhanger van het jihadisme, mogen niet zomaar vrij rondlopen om de volgende aanslag te plegen.”