Nieuws
zondag, 03 apr 2022

Wij wensen iedereen een fantastische Ronde van Vlaanderen!

Vandaag wordt de 106e editie van de Ronde van Vlaanderen gereden. “Het Vlaams Belang wenst iedereen een mooie editie en wij hopen dat de Leeuwenvlaggen overal massaal zullen uithangen”, zegt partijvoorzitter Tom Van Grieken. “Geniet van de Vlaamse topsport en samenhorigheid en moge de beste winnen: leve de Ronde van Vlaanderen!”

De Ronde van Vlaanderen vindt vandaag voor de 106e keer plaats. Na de start in Antwerpen gaat het over 272,5 km richting de Vlaamse Ardennen met aankomst in Oudenaarde. Na twee moeilijke coronajaren met aangepaste edities wordt ‘Vlaanderens Mooiste’ vandaag weer als vanouds in het voorjaar gereden. “Ik wens voor alle sportliefhebbers dat het dit jaar weer een prachtige editie wordt”, aldus Van Grieken. “En moge de beste winnen uiteraard.”

“Hang je leeuw uit en geniet van de koers”

“Het Vlaams Belang koestert onze tradities en vindt belangrijk dat deze levend worden gehouden”, zegt Van Grieken. “De Koers is ook een klein stukje van die Vlaamse identiteit. Daarom doet het mij dan ook veel plezier dat zowel jong en oud met veel liefde en aandacht de Ronde van Vlaanderen volgen. Deze Vlaamse samenhorigheid is gewoonweg prachtig.”

Van Grieken hoopt dat de leeuwenvlaggen ook dit jaar weer massaal zullen uithangen. “Ik wil iedereen oproepen om de Vlaamse leeuw te laten wapperen vandaag. We moeten trots zijn op onze identiteit en dat mag de wereld zien. De koers is van ons!”