Nieuws
zondag, 01 mei 2022

Zelfbenoemde democraat Magnette bedreigt Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is allerminst onder de indruk van de bedreigingen van PS-voorzitter Paul Magnette aan haar adres, dit weekend in Het Laatste Nieuws. “Deze zelfbenoemde democraat wil onze brede volkspartij verbieden”, zegt Vlaams Belang-fractieleider in de Kamer Barbara Pas. “En als ’motivatie wordt het fascisme uit Italië van 75 jaar geleden er nog maar eens bij gesleurd. Uiteraard voelen wij ons als democraten niet aangesproken door Magnettes wanstaltige en van de pot gerukte vergelijkingen.”

“We onderschatten hoe erg het is om extreemrechts te banaliseren. Ik heb net een fantastische biografie uit over Mussolini: in het begin lachte iedereen met hem, tot het erg werd. Extreemrechts is erg gevaarlijk. We trokken al naar het gerecht tegen het Vlaams Belang omdat ze racistisch is, dat willen we nog doen. En in het parlement willen we hun dotatie laten intrekken’, stelt Magnette. “En met deze autoritaire antidemocratische ijzervreter wil N-VA-voorzitter Bart De Wever in 2024 zoete broodjes bakken”, aldus nog Pas.

“Magnette maakt nog maar eens duidelijk waar de anti-democraten echt zitten”

“Omdat ze ons niet klein krijgen in het stemlokaal willen figuren als Magnette ons verbieden”, vervolgt Pas. “Ik wens hem en alle andere zelfbenoemde democraten ook hierin veel succes. In 2004 werd het Vlaams Blok veroordeeld door het Gentse Hof Van Beroep na een als gerechtelijke procedure verpakte politieke aanval op enkele vzw’s. Sindsdien hebben zowel het Antwerpse als het Brusselse Hof Van Beroep al uitdrukkelijk geoordeeld dat de opvolger van het Vlaams Blok, het Vlaams Belang, hoegenaamd niet racistisch is. Het moet zijn dat het Gentse Hof Van Beroep veel hoger aangeschreven staat dan het Antwerpse of het Brusselse, want over deze veel recentere arresten wordt door tegenstanders of in de media nooit een woord gerept.”

“Magnette moet eens beseffen wie de meerderheid in dit land is, wie de motor van de economie is, wie het meeste belastingen betaalt. Dat zijn de Vlamingen”, besluit Pas. “Respect voor de Vlaamse kiezers, die zijn landsgedeelte onderhouden kent hij niet. Zijn uitlatingen vormen alleen maar een pleidooi om dit land zo snel mogelijk te splitsen.”