Nieuws
vrijdag, 22 okt 2021

ZNA gaat uit de bocht: “Discriminatie niet-gevaccineerden onwettig”

Het Vlaams Belang verzet zich tegen de institutionele discriminatie die Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) wil invoeren. Daar zullen niet-gevaccineerden niet langer worden aangeworven. “Wij zijn voor vaccins, want vaccins werken, maar wij zijn ook voor persoonlijke vrijheid en burgerrechten. Vaccins zijn een vrijwillig recht, en wie dat recht uitoefent mag daarvoor niet gestraft worden - al zeker niet door overheidsorganen.”

Het Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) zal voortaan enkel gevaccineerde mensen aanwerven. Of huidige werknemers die geen vaccin kregen ook voor hun job hoeven te vrezen, is onduidelijk, net zoals de juridische basis waarop de ziekenhuisgroep de beslissing neemt. Eerder dit jaar lieten juristen immers weten dat het verplichten van werknemers om een vaccin te laten zetten, illegaal is. Bevoegd Antwerps schepen en ZNA-bestuursvoorzitter Els van Doesburg (N-VA) is echter militant en helder in haar uitsluitingspolitiek: “wie vaccinatie weigert, hoort niet thuis in de zorg.”

Discriminatie bij ZNA: “Wij zijn voor vaccins, want vaccins werken, maar wij zijn ook voor persoonlijke vrijheid”

“Dit toont nogmaals hoe wankel de overtuigingen zijn die N-VA verkoopt aan de wereld”, reageert Vlaams Parlementslid Immanuel De Reuse. “In augustus zei minister-president Jan Jambon nog te passen voor een pasjesmaatschappij, maar vandaag gaat men al over tot discriminatie en letterlijke broodroof. Dit zelfs niet eens van niet-pasjeshouders (die ofwel een negatieve test, antigenen of een vaccinattest kunnen hanteren) maar van niet-gevaccineerden! Dat is opmerkelijk, want wie een natuurlijke immuniteit opdeed na covid-ziekte heeft minstens een even goeie resistentie/immuniteit als gevaccineerden.”

“Wij zijn voor vaccins, want vaccins werken, maar wij zijn ook voor persoonlijke vrijheid en burgerrechten”, besluit De Reuse. “Vaccins zijn een vrijwillig recht, en wie dat recht uitoefent mag niet gestraft worden, al zeker niet door overheidsorganen. We creëren nu twee categorieën van burgers, wat de grondwettelijke burgergelijkheid ondermijnt. Dat de overheid met het ene hand laat weten dat er keuzevrijheid is, en met de andere hand jobs afneemt, ondermijnt elk vertrouwen dat een burger kan hebben in zijn overheden. En waarom voert men überhaupt dit pestbeleid als in Vlaanderen +90% van de mensen boven 12 jaar oud zijn gevaccineerd?”