Column van de voorzitter
maandag, 01 feb 2021

Anders en beter

Vlaams Belang

Niet minder dan één derde van de bevolking in België is van buitenlandse afkomst of heeft de buitenlandse nationaliteit. Dat zegt niet het Vlaams Belang, maar Statbel, het statistische agentschap van de federale overheid, die voor het eerst de herkomst van de Belgische bevolking in kaart bracht. Een beter bewijs van het feit dat er wel degelijk zoiets bestaat als ‘omvolking’ kan men moeilijk vinden.

Maar blijkbaar mag men die term, zelfs als de feiten zwart op wit bewezen zijn, niet gebruiken volgens de linkse meningstirannen. Men struikelt niet over het feit dat de autochtone inwoners zich in sommige steden en wijken alsmaar meer vreemdeling in eigen land voelen, maar wel over een term die volgens hen niet gebruikt mag worden. In plaats van het uitvinden van newspeak gaat links vandaag een stapje verder en wil men bepaalde termen blijkbaar gewoon verbieden. Dat zal ons er echter niet van weerhouden om de zaken te benoemen zoals ze zijn.

Dat moet ook, want in Brussel zagen we vorige maand opnieuw welke uitwassen multiculturalisme heeft. Nadat een jongeman bij een arrestatie om het leven kwam omwille van een hartafwijking, stond het in de sterren geschreven dat onze hoofdstad weer geteisterd zou worden door allochtone rellen. Aangevuurd door de extreemlinkse activist/advocaat Alexis Deswaef werden verschillende agenten het ziekenhuis ingeklopt, sneuvelde er straatmeubilair en werd zelfs een politiekantoor afgebrand.

Het toonde opnieuw aan waarom het Vlaams Belang vandaag meer dan ooit broodnodig is. Vlaanderen, ons land, is te mooi om op die manier te laten kapotmaken. Met de steun van meer Vlamingen dan ooit te voren in de geschiedenis van onze partij zullen we de komende jaren vanuit de oppositie de stem van de gewone Vlaming blijven vertolken om nadien zelf het roer om te gooien. Het moet en het kán anders!

Tom Van Grieken