Column van de voorzitter
donderdag, 01 sep 2022

De zaken benoemen zoals ze zijn, en dat al 45 jaar!

Vlaams Belang

Als u dit magazine in handen hebt, is de zomervakantie alweer voorbij. Als we de media moeten geloven, was het alvast een zomer waarin we vooral veel angst moesten hebben. Waar de weermannen en -vrouwen vroeger een aantal opeenvolgende warme dagen aankondigden als zijnde een mooie week, heette dat deze zomer een gevaarlijke hittegolf. Een hittegolf waarbij we volgens de media binnen moesten blijven, opletten voor uitdroging, waarbij we niet mochten barbecueën en waarbij we met z’n allen sproeiangst moesten hebben.

Allemaal flink overdreven, als je het mij vraagt. Het tegenovergestelde konden we vaststellen in dezelfde mainstream media bij de berichtgeving over tal van vechtpartijen en ander misdadig gedrag van allochtonen, veelal uit Brussel, aan onze Vlaamse openbare zwembaden en aan de kust. Daar kon men de zaken niet genoeg minimaliseren. Die vechtpartijen werden ‘onlusten’, in elkaar geslagen redders en toezichters heten ‘baldadigheden’ en als men het over ‘incidenten’ heeft, bedoelt men eigenlijk het regelrecht terroriseren van andere treinreizigers. In plaats van het tuig hiervoor verantwoordelijk duidelijk aan te wijzen, ging men op zoek naar tal van drogredenen, waarvan de meest voorkomende: er zijn niet voldoende openluchtzwembaden in Brussel.

Men zou zich gaan afvragen waarom dat allemaal zo moeilijk moet gemaakt worden. In één zin kan het probleem immers ook benoemd worden: allochtoon tuig dat lak heeft aan onze samenleving maakt van de algemene laksheid gebruik om zijn haat tegenover wat van ons uitbreid te botvieren. Vlaams Belang is de enige partij die de zaken benoemt zoals ze zijn. Dat hebben we deze zomer getoond en dat zullen ook in dit nieuwe politieke jaar blijven doen.

Zoals we dat trouwens al 45 jaar doen! Want dit jaar bestaat onze partij ook al 45 jaar. Dat vieren we uitgebreid op zaterdag 24 september in Bobbejaanland. Ik hoop, beste lezer, om daar samen met u en vele andere leden samen het glas te mogen heffen!

Tom Van Grieken