Column van de voorzitter
vrijdag, 01 jul 2022

Het cordon heeft zijn houdbaarheidsdatum overschreden

Vlaams Belang

Het Vlaams Belang is vandaag meer dan ooit de luidste oppositiestem in Vlaanderen. We hebben de afgelopen maanden dan ook niet stil gezeten. Tal van heilige huisjes zijn gesneuveld en het cordon sanitaire staat meer dan ooit onder druk. Volgt u even mee:

In april ging ik het debat aan met MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez, waardoor de Franstalige politici collectief in een hysterische kramp schoten. In mei stelde Conner Rousseau zich “niet in België” te voelen in Molenbeek, waarmee hij gewoon bevestigde wat het Vlaams Belang al decennia eerder wist. In dezelfde maand toonden we op onze druk bijgewoonde 1 mei-manifestatie ook nog eens aan dat Vlaams Belang de énige echte sociale volkspartij is, én weegt op het beleid. Zo heeft de blijvende druk van het Vlaams Belang er in Brussel toe geleid dat het onverdoofd slachten eindelijk op de agenda kwam (al stelden de systeempartijen zoals Vooruit natuurlijk opnieuw teleur met hun electoraal opportunisme ten dienste van islamitische kiezers). Aan de KU-Leuven kon ik als Vlaams Belang-voorzitter gewoon een gastcollege geven, ondanks alle linkse hetze nadien. In Grimbergen werd onze oud-collega Bart Laeremens burgemeester.

Maar wat ik persoonlijk het liefste doe, is onder de mensen komen. De talrijke jongeren die ik tijdens mijn ‘Tom op tour’ mocht ontmoeten wisten allemaal één ding zeker: dat het Vlaams Belang de partij van de toekomst is. Dat ze daar niet alleen in staan, werd nog maar eens aangetoond in de nieuwste peiling van VTM en HLN: met 22,6% scoorden we voor de zoveelste keer heel wat meer dan ons al goede resultaat in 2019.

Maar we mogen niet op onze lauweren rusten. We moeten ons electoraal gewicht gebruiken om zaken op de agenda te zetten. En dat gaan we ook doen. We geven deze zomer dan ook het startschot van onze campagne ‘Vlaams Vuur’. De paars-groene regering toont dag na dag aan dat de motor van België sputtert. En een beetje smeerolie zal daar niet veel meer aan verhelpen. Het is dan ook tijd om voor iets nieuws te kiezen; tijd om de roestbak België in te ruilen voor de blitse nieuwe wagen Vlaanderen. Een wagen waarin de Vlamingen zélf aan het stuur zitten en hun eigen toekomst kunnen uitstippelen. Daar staan we voor en gaan we voor.

Tom Van Grieken