Column van de voorzitter
maandag, 04 jan 2021

Dankzij u, ondanks de regering

Vlaams Belang

Beste Vlaams Belangers, laat me maar met de deur in huis vallen: ik wens u en uw naasten een 2021 toe dat op alle vlakken beter is dan het voorbije jaar. 2020 gaat voor velen onder ons immers ongetwijfeld de geschiedenis in als een absoluut annus horribilis. Een jaar om zo snel mogelijk te vergeten.

Maar het was daardoor ook een jaar waarin de Vlaming het beste van zichzelf heeft laten zien. Lockdown na lockdown bleven Vlamingen werken in soms zeer moeilijke omstandigheden. De horecasector knokte keihard om het hoofd boven water te houden. Alle mensen die de zorgsector doen draaien, van de poetsvrouw, over de verpleegsters tot de dokters, hebben onder zware druk levens gered. Mensen die plots tijd over hadden, lieten hun hart spreken door vrijwilligerswerk te verrichten. De lijst van Vlamingen die vorig jaar op hun manier het verschil maakten, is eindeloos.

Eén ding bindt hen allen: ze moesten niet op de overheid rekenen. Noch de Vlaamse, noch de federale regering blonken uit in daadkracht, integendeel. De coronacrisis werd compleet mismeesterd. Men was maar met één ding bezig: postjes. Eens die postjes binnen waren en er een federale regering zonder meerderheid in Vlaanderen was gevormd, ging alles weer zijn gangetje. Intussen nam de economische, maatschappelijke en menselijke schade van de pandemie in Vlaanderen al maar toe. Dat hij hier vandaag nog staat, heeft de Vlaming dan ook maar aan één iemand te danken en dat is zichzelf.

2021 moet dan ook niet alleen het jaar worden waarin we corona uit de wereld en uit ons leven bannen. Het zal ook het jaar worden waarin het Vlaams Belang zijn rol als oppositieleider tegen deze regeringen sterker dan ooit zal opnemen. Deze regeringen hebben én verdienen het vertrouwen van de Vlamingen niet en daar zullen wij hen elke dag aan herinneren. Het Vlaams Belang zal ook in 2021 uw stem in de Wetstraat zijn!

Tom Van Grieken