Nieuws
maandag, 22 mei 2023

Doe ze Luisteren! Dag 4

Op de vierde dag van ‘Doe ze luisteren’ liet partijvoorzitter Tom Van Grieken West-Vlaanderen achter zich en trok hij naar Oost-Vlaanderen. In Maldegem sprak hij met twee kleine zelfstandigen, die onder druk staan door de torenhoge belastingen van de Vivaldi-regering. “Het wordt tijd dat onze ondernemers weer ademruimte krijgen”, aldus Van Grieken. In Eeklo was er nog een ontmoeting met een verpleegkundige en stond er nog een snookeravond gepland."

Deze ochtend was een belangrijke dag, namelijk de eerste schooldag van het zoontje van Van Grieken. Hierdoor moest hij vroeg uit de veren om snel op en af naar huis te gaan om hierbij te kunnen zijn. Vervolgens zette hij zijn tocht verder en trok hij naar Oost-Vlaanderen. Net over de provinciegrens had hij in Maldegem een gesprek met twee kleine zelfstandigen. De ene baat een cafetaria uit aan het lokaal zwembad en de andere verbouwt een revalidatiecentrum voor honden. Hij kreeg echter van de bank te horen dat de rente zal verdrievoudigen.

“Beide ondernemers hebben een enorme passie voor hun zaak”, zegt Van Grieken. “Jammer genoeg komt die passie steeds meer onder druk te staan door de torenhoge belastingen. Die zijn onder de Vivaldi-regering naar het hoogste peil in vijf jaar gegaan”. Het Vlaams Belang pleit dan ook voor een belastingverlaging. “Het wordt tijd dat onze ondernemers weer ademruimte krijgen.” 

“Waar blijft dat respect voor de helden van de zorg?”

In Eeklo had de voorzitter een gesprek met een vrouw die al 15 jaar verpleegkundige is. Haar job wordt echter langzaamaan onhoudbaar. “De werkdruk en onderbezetting brengen werknemers en patiënten in moeilijkheden”, vindt Van Grieken. “Waar blijft dat respect voor de helden van de zorg? Investeer eindelijk in middelen en mensen.” Het Vlaams Belang steunt dan ook het protest van de mensen uit de zorg- en welzijnssector tegen het personeelstekort, de hoge werkdruk en de lage lonen.

Later op de avond was er nog een snookerwedstrijd waar Van Grieken de aanwezigen opriep om op 29 mei mee naar Brussel te komen. “De Wetstraat moet opnieuw naar de Volksstraat luisteren”, concludeerde Van Grieken. “We zullen ze opnieuw doen luisteren. Kom daarom mee naar Brussel op Pinkstermaandag.”