Nieuws
donderdag, 31 mrt 2022

Het Vlaams Belang is tegen een maximumsnelheid van 100 km/u

Groen heeft voorgesteld om de maximumsnelheid op de autosnelwegen te verlagen naar 100 km/u om zo het brandstofverbruik te minderen. “Dit is een totaal belachelijk idee”, vindt Vlaams Parlementslid Bart Claes. “Groen wil gewoon de automobilist zo hard mogelijk pesten in de hoop dat die zijn wagen laat staan.”

Volgens Groen zou de maximumsnelheid op de autosnelwegen overdag verlaagd moeten worden naar 100 km/u, omdat auto’s die trager rijden minder brandstof verbruiken. “Als we deze kleuterlogica van Groen moeten volgen, kunnen we beter direct onze wagens laten staan want dan wordt er helemaal geen brandstof verbruikt”, zegt Bart Claes.

“Als er iets verlaagd moet worden, is het de prijs aan de pomp”

Groen stelde eerder deze maand ook al voor om opnieuw autoloze zondagen te organiseren. Volgens Claes tonen deze voorstellen aan wat die partij echt wil. “Groen wil het autoverkeer zoveel mogelijk aan banden leggen en automobilisten zo hard mogelijk pesten”, aldus Claes. Die partij heeft een irrationele afkeer van auto’s en kerncentrales en wil ons het liefst terug met paard en kar laten rijden. Dat vele burgers hun wagen nodig hebben om naar het werk te gaan, is voor hen van geen belang.”

Het Vlaams Belang startte op 30 maart een campagne en een petitie om de hoge brandstofprijzen aan te klagen. “Als Groen effectief begaan is met de burger, zouden ze beter de prijs aan de pomp helpen verlagen in plaats van de snelheid op de autosnelwegen”, stelt Claes. “Wij pleiten voor een plafondprijs voor brandstof van 1,60 euro per liter. Dit kan perfect als de federale regering, waar Groen deel van uit maakt, de accijnzen verlaagt.”