Nieuws
maandag, 25 jul 2022

“Lachen is gezond, de VRT is dat niet”

Het Vlaams Belang is er niet over te spreken dat meerdere afleveringen van de populaire Vlaamse serie FC De Kampioenen geschrapt werden van VRT.nu en ook op televisie niet meer mogen uitgezonden worden. “Het gevolg van een beslissing van een interne VRT-commissie”, zegt Vlaams Parlementslid Klaas Slootmans. “Maar vooral het gevolg van de verwoestende werking van het woke-extremisme.”

“Alle afleveringen met ‘een Afrikaanse link' moesten eraan geloven”, merkt Slootmans op. “Dit wegens zogezegd ‘te stereotiep’. Nog een geluk dus dat de beroepsmilitairen, de brocantehandelaren of de garagehouders in Vlaanderen in de reeks niet stereotiep worden afgebeeld. Om nog maar te zwijgen van de vleesfabrikanten. Stereotypes zijn nu eenmaal een bron van humor.”

"Vlaams Belang zal zich echter steevast verzetten tegen alle censuur, ook door de VRT"

“Het woke-gedachtegoed is goed bezig alles kapot te maken”, vervolgt Slootmans. “En dan heb ik het niet enkel over televisieprogramma’s zoals FC De Kampioenen, over kunst, literatuur of folkloristische optochten, maar over alle aspecten in ons dagelijkse leven, tot ons taalgebruik toe. En de vernietigingsdrang van de woke ideologie beperkt zich zelfs niet eens tot het heden, ook de geschiedenis dient herschreven.”

“Lachen is nog steeds gezond. Het enige waar de woke-fanatici zoals de VRT-commissieleden die beslisten tot het schrappen van Kampioenen-afleveringen met hun censuur voor hebben gezorgd is dan ook een ongezonde situatie”, besluit Slootmans. “Datgene waarmee in de huiskamer en aan de toog nog smakelijk en spontaan gelachen kan worden, heeft niets meer te maken heeft met de kunstmatige, politiek-correcte humor op radio en televisie. Elke aflevering van De Kampioenen is een momentopname, geeft een tijdgeest aan. De mogelijkheid met zaken te kunnen lachen heeft doorheen de geschiedenis steeds aangetoond hoe sterk en gezond een samenleving is. En wat vandaag gebeurt, toont dan ook aan hoe bekrompen en ziek politiek-correct handelen wel niet is. Het Vlaams Belang zal zich echter steevast verzetten tegen alle censuur.”