Nieuws
donderdag, 31 aug 2023

Meer dan 280.000 euro gevonden bij zoon PS-parlementslid in onderzoek ‘Qatargate’

Bij een huiszoeking in verband met ‘Qatargate’ is er meer dan 280.000 euro gevonden bij de zoon van Europarlementslid Marie Arena (PS). “Het net sluit zich in deze corruptiezaak alsmaar meer rond de socialisten”, zegt Europees Parlementslid Filip De Man. “De PS is altijd al een door en door corrupte partij geweest. Keer op keer zien we socialisten betrokken bij corruptieschandalen.”

In december vorig jaar barstte Qatargate los in het Europees Parlement. Bij dit schandaal bleek dat het islamitische Qatar, maar ook Marokko invloed had gekocht bij verschillende Europarlementairen van de socialistische fractie. De bedoeling was om zo een positiever beeld van de Golfstaat te creëren en de kritiek op de organisatie van het WK voetbal te doen verstommen. Zo kostte Qatargate al de kop van de Griekse Eva Kaili, de Italiaan Pier Antonio Panzeri en de Waalse PS’er Marc Tarabella. Die zou meer dan 100.000 euro ontvangen hebben als bedanking voor zijn diensten voor onder meer Qatar en Marokko. Een naam die ook steeds terugkwam in dit schandaal was die van Marie Arena, een ander Europarlementslid van de PS. Zij nam al de beslissing om te stoppen als voorzitter van de subcommissie Mensenrechten om aan verdere aandacht te ontsnappen. Bij een huiszoeking bij haar zoon, die in een Brussels appartement naast dat van haar woont, vond de politie een stapel bankbiljetten met een totale waarde van meer dan 280.000 euro. 

PS speelde cruciale rol in Qatargate

“Wij hebben altijd gezegd dat de onderste steen in dit schandaal moet boven komen”, zegt De Man. “Zeker aangezien het hier om beïnvloeding vanuit een islamitische dictatuur ging. Het net sluit zich in deze corruptiezaak alsmaar meer rond de socialisten.”

Binnen de Europese socialistische fractie speelden de Franstalige socialisten een cruciale rol in Qatargate. “Dit is niet verwonderlijk aangezien de PS altijd al een door en door corrupte partij is geweest”, aldus De Man. “Het blijft onbegrijpelijk dat N-VA-voorzitter Bart De Wever hiermee zaken wil doen. Het is wel opmerkelijk dat de vrijzinnige socialistische partij zich alsmaar meer voor de kar van islamitische regimes en de islam in het algemeen laat spannen. We hebben dit ook gezien met hun verzet tegen een hoofddoekverbod en tegen het verbod op onverdoofd slachten in Brussel.”