Nieuws
maandag, 08 jul 2024

Nieuw in de Kamer: Francesca Van Belleghem

Foto: Vlaams Belang. Nieuw in de Kamer: FRANCESCA VAN BELLEGHEM

Francesca Van Belleghem (1995) uit Erpe-Mere behaalde een master rechten en een master-na-master fiscaliteit aan de KU Leuven. Ze was werkzaam in de advocatuur en consultancy. Vervolgens vervoegde ze het Vlaams Belang en specialiseerde ze zich in asiel en migratie. Zo stond ze mee aan de wieg van immigratiebarometer.be en schreef ze samen met voorzitter Tom Van Grieken het boek Immigratiestop. Op 9 juni werd ze op de Oost-Vlaamse Kamerlijst verkozen met 10.229 voorkeurstemmen.

Wat bracht u bij het Vlaams Belang, Francesca?

Gezond verstand bracht mij bij onze partij. Ik kom niet uit een politiek gezin, en heb onbevooroordeeld mijn eigen mening gevormd over het huidige politieke status quo in België. In dit land is de lijst met problemen bijna eindeloos. Alleen het Vlaams Belang heeft echt een antwoord op de vragen en zorgen van onze mensen. En alleen het Vlaams Belang strijdt voor een vrije en veilige samenleving, kwalitatieve zorg voor mensen die dit nodig hebben en een aanvaardbaar overheidsbeslag. De keuze was derhalve vrij simpel…

Wat worden uw aandachtspunten in de Kamer?

De bedoeling is om asiel en migratie verder op te volgen. Als het over immigratie gaat, gaapt tussen de politieke klasse en de wil van de gewone Vlaming een kloof die breder is dan de Middellandse Zee. Ik wil de stem van die gewone Vlaming die massa-immigratie zat is, vertolken door concrete oplossingen op tafel te leggen.