Nieuws
woensdag, 10 jul 2024

Nieuw in het Vlaams Parlement: Mercina Claesen

Foto: Vlaams Belang. Nieuw in het Vlaams Parlement: Mercina Claesen

De 22-jarige Mercina Claesen uit Bilzen-Hoeselt studeerde af als jeugdprofessional, binnen de sociale readaptatiewetenschappen, en werkt momenteel aan een master sociaal werk & beleid aan de KU Leuven. Op 9 juni werd ze met 9.729 voorkeurstemmen verkozen tot Vlaams Volksvertegenwoordiger. Deze steun vulde haar met trots en dankbaarheid, maar zeker ook met vastberadenheid om haar stem stevig te laten horen in het parlement.

Vanwaar de keuze voor het Vlaams Belang, Mercina?

Na de verkiezingen van 2019 heb ik zorgvuldig alle partijprogramma’s doorgenomen. En al snel werd mij daarbij duidelijk dat het Vlaams Belang niet enkel goed in staat is om de pijnpunten binnen onze samenleving en het beleid aan te wijzen, maar ook effectieve oplossingen biedt. En daarnaast sprak het nationalistische gedachtegoed van het Vlaams Belang mij bijzonder aan, omdat het sterk aanleunt bij mijn eigen waarden en overtuigingen.

Wat worden uw aandachtspunten in het Vlaams Parlement?

Mijn passie ligt bij de jeugd. Ik wil me dan ook focussen op jeugdzaken, en me ten volle inzetten om de stem van jongeren luid en duidelijk te laten weerklinken in het parlement. Het is mijn ambitie om een bijdrage te leveren voor een veilige, stabiele en veelbelovende toekomst voor jonge mensen. Hun welzijn en toekomst liggen mij heel nauw aan het hart, en ik hoop voor hen een verschil te maken.