Nieuws
dinsdag, 16 mei 2023

Onderzoek naar aanstelling Dalilla Hermans na klacht Vlaams Belang

Het Agentschap Binnenlands Bestuur gaat de aanwerving van Dalilla Hermans als trajectcoördinator voor Brugge culturele hoofdstad van Europa 2030 onderzoeken. Het onderzoek is het gevolg van een klacht ingediend door Brugs gemeenteraadslid en Vlaams Parlementslid Stefaan Sintobin (Vlaams Belang). “We zijn erg tevreden dat de klacht ontvankelijk werd verklaard”, reageert Sintobin. “Het Vlaams Belang is de enige partij die de daad bij het woord voegt en ook daadwerkelijk de strijd aangaat tegen het racistische en woke gedachtegoed van Hermans.”

De Brugse gemeenteraad bevestigde vorige maand de aanstelling van woke-activiste Dalilla Hermans als coördinator om de Brugse kandidatuur voor Europese hoofdstad 2030 voor te bereiden. Hermans kwam al meermaals in opspraak omwille van haar ronduit racistische uitspraken. Zo stelde Hermans dat “blanken doorheen de geschiedenis in elk verhaal voor dood, verderf en miserie” zorgden. Ze staat ook bekend omwille van haar activisme om Zwarte Piet te bannen en standbeelden te verwijderen. 

“In tegenstelling tot een partij als N-VA strijden wij daadwerkelijk tegen het woke-virus in onze samenleving”

“Het is onvoorstelbaar dat op het Vlaams Belang na, geen enkele partij vindt dat zo iemand compleet ongeschikt is om de kandidatuur van Europese culturele hoofdstad te verdedigen”, zegt Sintobin. “We hebben zodra we het nieuws hoorden ons verzet tegen de aanstelling van Hermans. Zo lanceerde onze partij een petitie en dienden we een motie in om de aanstelling te annuleren. In tegenstelling tot een partij als N-VA strijden wij daadwerkelijk tegen het woke-virus in onze samenleving. Geen woorden, maar daden.”

Sintobin stapte dus ook naar het Agentschap Binnenlands Bestuur met een klacht en die werd nu dus ontvankelijk verklaard. “Dit is een erg positief signaal”, besluit Sintobin. “We zullen nooit aanvaarden dat iemand met zulk extremistisch gedachtegoed en vol haat voor onze cultuur diezelfde cultuur vertegenwoordigt.”