Column van de voorzitter
dinsdag, 05 jun 2018

Ons land, onze mensen, onze toekomst!

Vlaams Belang

Al vier jaar worden we geregeerd door een alibiregering die voortdurend op zoek is naar uitvluchten en excuses om vooral niet te doen wat ze beloofd heeft. Het Vlaams Belang legt een alternatief op tafel. België blijft ook vandaag het land met de hoogste belastingen en de laagste pensioenen. Terwijl de kleine belastingbetaler in Vlaanderen onverminderd de grote melkkoe van de Belgische regering blijft, wordt aan bepaalde taboes niet geraakt. Nog altijd stromen miljarden euro’s Vlaams geld naar Wallonië – zonder enige voorwaarde of tegenprestatie. Dat is een immens welvaartsverlies dat Vlaanderen zich onmogelijk kan blijven veroorloven.

Bevolkingsvervanging

Terwijl de wachtlijsten (in de zorg, de sociale woningen, en ga zo maar door) niet opgelost geraken, blijven de immigratiepoorten wagenwijd openstaan. Wie zich niet laat afleiden door het voortdurende getater, getoeter en getwitter, maar kijkt naar de cijfers en de feiten, weet dat er de afgelopen jaren niet minder, maar méér vreemdelingen het land binnenkwamen. Deze massale immigratie ondermijnt niet alleen onze sociale zekerheid, maar bedreigt ook onze manier van leven. In sommige van onze wijken, steden en gemeenten is zich nu reeds een proces van bevolkingsvervanging aan het voltrekken.

Historisch kruispunt

We bevinden ons op een historisch kruispunt. De politieke keuzes van de komende jaren zullen bepalend zijn voor onze toekomst en die van onze kinderen. Het gaat de volgende jaren niet om de valse tegenstelling tussen een open of een gesloten samenleving. Het gaat de volgende jaren over de vraag of er nog zoiets als een Vlaamse ‘samen-leving’ zal zijn. Het gaat de volgende jaren over ons land, onze mensen en onze toekomst. Over niets meer. Over niets minder.

Tom Van Grieken