Maandblad
dinsdag, 04 jul 2023

Renovatie Brussels Jubelpark past perfect in beeld van 200 jaar België: totaal wanbeleid!

De vzw Horizon 50-200 die verantwoordelijk is voor de renovatie van het Brusselse Jubelpark heeft haar CEO en haar operationeel directeur ontslagen, nadat een interne audit wees op financieel wanbeheer binnen de organisatie. Het Vlaams Belang reageert weinig verbaasd, en wees eerder al op de onzin van het project.  “Maar financieel wanbeheer is wél de perfecte samenvatting van 200 jaar België”, zo stelt Vlaams Belang-Kamerlid Pieter De Spiegeleer vast.

Het Brusselse Jubelpark moest volgens de federale regering ‘een site worden die niet langer naar het België van de 19e eeuw kijkt, maar het België van de toekomst tegemoet treedt’, zo vertelde staatssecretaris voor Wetenschapsbeleid Thomas Dermine (PS) eerder dit jaar bij de voorstelling van het project. Het project was en is één van de paradepaardjes van de Vivaldi-regering om de herdenking van 200 jaar België luister bij te zetten.  

“Laat financieel wanbeheer en achterkamerpolitiek nu net de perfecte samenvatting zijn van deze regering, én van 200 jaar België”

“Dat een project rond 200 jaar België te kampen heeft met financieel wanbeheer is emblematisch”, zo stelt De Spiegeleer vast. “Laat financieel wanbeheer en achterkamerpolitiek nu net de perfecte samenvatting zijn van deze regering, én van 200 jaar België.”

De vzw Horizon 50-200 heeft nu een crisismanager aangesteld om het project af te ronden. “Hoog tijd dat de Vlamingen ook een crisismanager aanstellen om het project ‘België’ eindelijk af te ronden”, vult Kamerlid Frank Troosters aan. “200 jaar Vlaamse onderdanigheid heeft veel te lang geduurd. Op naar een vrije Vlaamse staat!”