Column van de voorzitter
maandag, 31 aug 2020

Strandpret

Vlaams Belang

De hittegolf van halverwege augustus staat geboekt als ‘de warmste week’ in dit land sinds 1833, dat is wanneer de metingen van het KMI in Ukkel van start gingen. En wat voorspelbaar was, gebeurde ook: van heinde en verre trokken Vlamingen massaal naar onze fijne Noordzeekust om er verkoeling te vinden. Op veel plaatsen aan de kust vonden ze dat ook. Maar in sommige kuststeden liep het echter danig uit de hand.

Allochtone jongerenbendes uit onder meer Brussel vonden immers ook de weg naar de kust. Iedereen heeft intussen de beelden gezien. Ze gingen zelfs de wereld rond: Afrikaanse criminelen die op het strand in Blankenberge de politie en redders te lijf gingen, terwijl de gewone mensen zich met hun gezin zo snel mogelijk in veiligheid probeerden te brengen. Het zijn beelden die ons allemaal boos maken. Terecht liet Commissievoorzitter Ortwin Depoortere de Commissie Binnenlandse Zaken hier dan ook vervroegd over samenkomen.

EB EN VLOED

De problemen zijn gekend. Hetzelfde uitschot dat de openbare zwembaden de afgelopen jaren teisterde, richt nu gewoon zijn aandacht op de kust. De enige conclusie die we kunnen trekken, is dat de zachte aanpak van de voorbije jaren niets heeft geholpen, integendeel. Het allochtoon geboefte lacht ons gewoon uit. Nog geen week na de rellen aan de kust werden er in Brussel agenten aangevallen bij de arrestatie van een 17-jarige die óók betrokken was bij de rellen in Blankenberge. Symbolisch.

Meer dan ooit is het duidelijk dat de regering de controle over ons grondgebied verliest. Niet door eb, vloed of gebrek aan kansen, maar door laksheid, lafheid en straffeloosheid. Het is voor iedereen nu wel duidelijk dat we deze allochtone criminelen met een praatje en een aai over de bol niet op het goede pad krijgen. De enige taal die zij verstaan is die van de keiharde aanpak!

Dit land is door onze ouders en grootouders opgebouwd en zal ook altijd van onze kinderen en kleinkinderen blijven. Wij gooien het niet weg. Wij geven het niet weg. Wij nemen terug wat van ons is. En liefst zo snel mogelijk!

Tom Van Grieken