Nieuws
vrijdag, 26 nov 2021

VB wil import van nieuwe coronavariant vermijden

Het Vlaams Belang wil dat het inreisverbod vanuit zes landen uit zuidelijk Afrika strikt wordt gecontroleerd. “De verspreiding van een nieuwe variant van het coronavirus in Zuid-Afrika baart immers grote zorgen”, waarschuwt Vlaams Belang-Kamerlid Ellen Samyn. Experts vrezen met name dat de nieuwe coronavariant nog besmettelijker is dan de Delta-variant en dat de bestaande vaccins mogelijk minder werkzaam zullen zijn. Het Kamerlid hamert op een strikte naleving van het inreisverbod.

Verschillende landen, waaronder Israël en Groot-Brittannië, besloten eerder vandaag reeds het reisverkeer met zes landen uit zuidelijk Afrika tot een absoluut minimum te beperken en het luchtverkeer met deze landen op te schorten. Intussen is ook België schoorvoetend gevolgd.

“Het laatste wat we op dit moment in dit land nodig hebben, is de import van een nieuwe coronavariant die nog meer problemen veroorzaakt”, stelt Ellen Samyn. Het Vlaams Belang is dan ook vragende partij om het inreisverbod zeer strikt na te leven, en ervoor te zorgen dat reizigers uit die landen ook niet via omwegen naar België zouden reizen.

Samyn hamert op de urgentie van de maatregelen en besluit: “Het zou al te gek en zelfs ronduit onverantwoord zijn dat uitgerekend op het moment dat het binnenland - gedeeltelijk - op slot dreigt gegooid te worden, de deur voor de import van nog méér miserie uit het buitenland zou blijven openstaan.”