Column van de voorzitter
vrijdag, 01 okt 2021

Vlaams Belang lanceert een app: “word apptivist!”

Vlaams Belang

Het is een open deur intrappen om te stellen dat het Vlaams Belang niet op gelijke voet behandeld wordt als de andere partijen in de reguliere media in dit land. Vele kranten weigeren zelfs betaalde advertenties van onze partij. Om onze boodschap bij de bevolking te krijgen, zijn wij dan ook noodgedwongen massaal beginnen inzetten op sociale media. En dat was een succesformule.

We konden onze standpunten en visie op de toekomst van Vlaanderen plots rechtstreeks naar de ruime bevolking toe communiceren. En dat loonde. Hoewel de traditionele media er alles aan deden om het Vlaams Belang te blijven wegzetten als een one-issuepartij, konden burgers met hun eigen ogen zien dat daar niets van aan is: het Vlaams Belang is de enige partij met een duidelijke toekomstvisie en wil met realistische voorstellen de Vlamingen het beleid geven dat ze verdienen. Dat werd beloond met een klinkende verkiezingsoverwinning in 2019. Vandaag is het Vlaams Belang zelfs doorgegroeid tot de grootste partij in de peilingen.

Dat dit een doorn in het oog zou zijn van het politieke establishment stond in de sterren geschreven. Aan de ene kant willen de traditionele partijen het adverteren op sociale media, en dus de enige advertentiemogelijkheid van het Vlaams Belang, moeilijker maken. Volgens Kristof Calvo (Groen) heet dat ‘democratische vernieuwing’, maar een goede verstaander begrijpt dat dat vooral een maatregel is die het politieke status quo moet beschermen. Lees: de Vlaming mag enkel te zien krijgen wat de traditionele media en traditionele politieke partijen voor hen voorkauwen. Aan de andere kant zien we dat de censuur van de kant van de sociale mediagiganten blijft toenemen. Een tijdelijke ban, posts die verwijderd worden... iedereen heeft er al mee te maken gehad.

Het is dus duidelijk: om rechtstreeks en ongecensureerd met onze kiezers te kunnen blijven communiceren moesten we iets doen. Vandaar de Vlaams Belang-app, waarover u verder in dit nummer alles kunt lezen. En u, beste lezer kan ons helpen. Download de app, deel hem met vrienden, deel de berichten. Word apptivist en breek samen met ons de censuur!

Tom Van Grieken