Column van de voorzitter
woensdag, 01 jun 2022

Vlaams Belang: wij zeggen wat iederéén denkt!

Vlaams Belang

Het lijkt wel alsof iedereen plots de analyse die het Vlaams Belang al jaren maakt, deelt. Conner Rousseau voelde zich plotseling niet meer in België als hij in zijn auto met chauffeur door Molenbeek reed. Sammy Mahdi is ineens van oordeel dat de CD&V het “gemeenschapsdenken” nooit had mogen loslaten. Maar nog veel belangrijker: volgens dezelfde peiling van VRT en De Standaard die het Vlaams Belang opnieuw tot grootste partij van Vlaanderen bombardeerde, wil maar liefst drie op de vier Vlamingen dat migranten onze cultuur overnemen en taal leren.

Met andere woorden: 75% van de Vlamingen is het eens met ons verkiezingsprogramma. En dan gaat het niet alleen over Vlaams Belang-kiezers: zelfs ruim meer dan de helft van de kiezers van extreemlinkse partijen is het daarmee eens. Daaruit valt maar één conclusie te trekken: de brede volkspartij die de CD&V ooit was en de N-VA ooit wil zijn bestaat al en heeft een naam: Vlaams Belang.

Het doet uiteraard deugd om te weten dat zoveel medeburgers achter althans een deel van onze ideeën staan, maar het zadelt ons daarnaast ook wel op met een grote verantwoordelijkheid. De Vlaming heeft het vandaag niet voor de markt. België bewijst dag na dag dat het een failed state is die zelfs de meest basale noden van zijn burgers niet kan invullen. Zo stevenen we inmiddels af op een collectieve verarming, zien steeds minder criminelen de binnenkant van een gevangenis en staan de migratiepoorten na de passage op de post van staatssecretaris voor asiel en migratie van achtereenvolgens de VLD, N-VA en nu CD&V nog steeds even ruim open. Door dat laatste zien meer en meer Vlamingen hun buurt onherkenbaar veranderen. Ze voelen zich eenvoudigweg niet meer thuis in hun eigen land. In plaats van dat probleem te erkennen, is men bezig met bepaalde termen die dat fenomeen benoemen - “omvolking” - te bannen.

Het feit dat de Vlamingen over de partijgrenzen heen zeer migratiekritisch zijn mag dan wel als een donderslag bij heldere hemel binnengekomen zijn in de politiek correcte ivoren torens, maar op ons hoofdkwartier was het geen verrassing. Ik maakte me wel één bedenking: vroeger hanteerden we wel eens de slogan: wij zeggen wat u denkt. Vandaag zullen we die moeten bijpassen… Vlaams Belang: wij zeggen wat iederéén denkt!

Tom Van Grieken