Nieuws
maandag, 15 apr 2024

Vlaming wil minder sociale rechten voor nieuwkomers

Foto: iStock. Vlaming wil minder sociale rechten voor nieuwkomers

Het Vlaams Belang is niet verbaasd over de resultaten van een online-enquête in opdracht van DPG Media, die aantoont dat een meerderheid van de Vlamingen het aantal migranten wil beperken, tegen extra opvangplaatsen gekant is, en onze sociale zekerheid wil afschermen. “Wat de Vlaming denkt, zegt onze partij al jaren”, stelt Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken. “Het is evident dat wie nooit heeft bijgedragen aan onze sociale zekerheid niet dezelfde sociale rechten kan hebben.”

Uit de enquête, die bij duizend Vlamingen werd afgenomen, blijkt dat acht op de tien het aantal migranten wil beperken, dat bijna twee op de drie tegen extra opvangplaatsen zijn, en dat een meerderheid ook minder sociale rechten wil voor vluchtelingen. “Volledig tegen de wil van de bevolking in en zonder enig democratisch mandaat worden de poorten voor de massa-immigratie al vele tientallen jaren wagenwijd opengezet”, aldus Van Grieken.  “Vandaag is het al zover gekomen dat 34,5 procent van de Belgische bevolking een migratieachtergrond heeft. In Antwerpen is dat meer dan de helft en in Brussel driekwart. En ondertussen blijven de asielcijfers maar pieken, tot 35.507 in 2023, en stijgt de asielfactuur navenant, tot meer dan een miljard euro.”

“Huidige immigratie is onhoudbaar”

De voorzitter wijst op de nefaste sociale en economische gevolgen van deze demografische verschuiving, en op de onhoudbaarheid van de huidige immigratie voor de Vlamingen: “De veiligheid op onze straten boet erbij in, de kwaliteit van ons onderwijs daalt, de sociale zekerheid wordt onbetaalbaar en sociale voorzieningen onbeschikbaar. Iedere Vlaming, en dus ook hij of zij die aan de enquête meegewerkt heeft, voelt dit dagelijks aan, op de straat, in de school, op het werk, en zeker ook in de portemonnee.”

Zonder het sluiten van onze grenzen, een actief terugkeer beleid, en het afschermen van onze sociale zekerheid, zal de situatie, waar de Vlaming dus nooit om gevraagd heeft, volgens Van Grieken alleen maar nog erger worden. “Om ons sociaal systeem te beschermen, moet de toegang tot onze sociale zekerheid voorbehouden worden aan wie hier acht jaar legaal verblijft, drie jaar werkt en bijgedragen heeft, en de Nederlandse taal beheerst. Dat heeft niets met extremisme, maar alles met gezond verstand te maken.”

Samen met migratie-experte Francesca Van Belleghem schreef Tom Van Grieken het gloednieuw boek ‘Immigratiestop!’, waarin helder wordt uiteengezet hoe we migratie naar ons land concreet kunnen stoppen.