Column van de voorzitter
donderdag, 01 jul 2021

We komen eraan!

Vlaams Belang

Iedereen was eraan toe: een beetje vakantie. Het voorbije jaar was dan ook één om snel te vergeten. Uiteraard was het coronavirus daar een belangrijke oorzaak van. Maar misschien nog ingrijpender was de manier waarop de regeringen, zowel Vlaams als federaal, er niet in geslaagd zijn om de bevolking te geven wat ze verdiende: een geloofwaardige, doortastende aanpak van de crisis. Als deze regeringen ergens in geslaagd zijn, dan is het wel het minieme vertrouwen dat de mensen nog in hen hadden, helemaal weg te doen ebben. De verliezers van de vorige verkiezingen hebben aangetoond waarom zij ook de volgende gaan verliezen.

BEZIGE BIJ

Het Vlaams Belang had de handen dan ook vol het afgelopen jaar. Niet alleen in de parlementen, waar onze parlementsleden de meerderheid het vuur aan de schenen legden, maar ook daarbuiten. We brachten ruim 5.000 auto’s en 15.000 personen samen op de Heizel tegen Vivaldi. We organiseerden reeds 4 succesvolle studiedagen over horeca, energie, cultuur en onderwijs. We hebben de VRT helemaal doorgelicht. We voerden actie aan het kabinet van Jambon tegen de oversubsidiëring. En dat alles is maar een greep uit de vele initiatieven die we namen. Eén ding is zeker: het Vlaams Belang heeft niet stilgezeten.

YOU AIN’T SEEN NOTHING YET

En dat gaan we in de toekomst ook niet doen. Want de regering doet dan wel alsof alles koek en ei is, maar de problemen waar wij voor de crisis en tijdens de crisis op wezen, blijven ook na de crisis bestaan. Nog steeds ligt onze identiteit onder vuur. Nog steeds gaat de massamigratie naar Europa en dit land onverminderd door. Nog steeds wordt de vrije meningsuiting verder ingeperkt. Nog steeds krijgt de Vlaming het omgekeerde beleid dan hetgeen waarvoor hij stemt. En dus zal het Vlaams Belang nog steeds de megafoon van die Vlaming in de Wetstraat zijn.

Ook de komende maanden en jaren hebben wij nog heel wat voor u én de meerderheid in petto. We komen eraan en niemand zal ons tegenhouden! Om voor één keer in het Engels af te sluiten: You ain’t seen nothing yet.

Tom Van Grieken