Persberichten
vrijdag, 16 feb 2024

Federale regering moet onmiddellijk met maatregelen komen tegen geweld in Brussel

Foto: iStock. Federale regering moet onmiddellijk met maatregelen komen tegen geweld in Brussel

Het Vlaams Belang wil dat de federale regering zich onmiddellijk buigt over het geweld in Brussel en met maatregelen komt. Donderdagavond vond opnieuw een schietpartij plaats in Brussel. Het zoveelste incident op korte termijn. “We hebben deze week al om een actuadebat gevraagd in de Kamer”, zegt Kamerlid en voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken Ortwin Depoortere. “Het loopt volledig uit de hand en er moet dringend ingegrepen worden. Indien nodig moet op korte termijn beroep gedaan worden op Defensie.”

In Vorst raakte een jongeman gisterenavond levensgevaarlijk gewond toen hij naar het vuurwerk aan het kijken was in het Dudenpark. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht met een schotwonde in zijn hand en in zijn bips. “Het gaat hier om een ogenschijnlijk willekeurig slachtoffer”, zegt Depoortere. “De onveiligheid in Brussel is compleet. Ik begrijp niet waar de regering op wacht om drastisch in te grijpen. Zijn er nog meer dodelijke slachtoffers nodig?”

“Ik begrijp niet waar de regering op wacht om drastisch in te grijpen”

Deze week nog viel een dodelijk slachtoffer in Sint-Gillis en waren er meerdere schietpartijen in Brussel. Volgens de burgemeester van Sint-Gillis had de dodelijke schietpartij “meer weg van een executie”.

Het Vlaams Belang pleit ervoor om desnoods Defensie op korte termijn in te schakelen tegen het geweld. “Het moet keihard duidelijk gemaakt worden dat we dit ernstig nemen en dat recht en orde opnieuw moet zegevieren”, zegt Depoortere. “Zoniet, zal het alleen van kwaad naar erger gaan en geeft deze regering het signaal dat de drugsbendes en criminelen hun gang kunnen gaan.”